Lehed

Küpsisevahetus 2012 - kokkuvõte

neljapäev, 20. detsember 2012

Küpsisevahetus on selleks korraks taas seljataga, aeg teha väike kokkuvõte kõigi vahetajate retseptidega. Seekord oli küpsisevahetuse "motoks", et kõik prooviksid midagi uut, mida varem tehtud pole. Loodetavasti said kõik enda küpsisevaramusse mõne väärt retsepti juurde! Mina igatahes võtan veel enne jõule mõned küpsisevahetuse retseptid ette, et need ka jõuluvana kingikotti jõuaksid :)

Retseptide juurde jõudmiseks kliki pildil!


koopatibi
Keeruküpsised datlite ja metspähklitega
Koopatibi küpsetab...
liisil
Šokolaadilaastud
Liisi blogi
keelepeal
Jõhvika-kookosebiscottid
Keele peal...
laurak66gis
Jõhvikaküpsised kaerahelveste ja šokolaaditükkidega
Vanapere köögikatsetused
roosamanna
Kohvi-metspähkli küpsised
Roosamanna
s88mesilmadega
Baci di Dama küpsised
Sööme silmadega
jazzino
Apelsini mureküpsised šokolaadiglasuuris
What do you mean by fun ?
kairikokkab
Kakaoküpsised datlitega
Kairi kokkab
kardemon
Odrahelbeküpsised ja jõulupähklid
ampsud
retseptikas
Astelpajuküpsised šokolaadis
Andraga kööginurgas
soolasestmagusani
Šokolaaditükkidega küpsised
Soolasest magusani


Mitmetest blogidest jäi silma, et osad ei ole veel kõiki küpsisepakke kätte saanud. Mõndadest postisegadustest olen teadlik, mõndadest mitte. Kes lähimate päevade jooksul ikka veel pakki kätte ei saa, võtke minuga, palun, ühendust!

Baci di Dama küpsised

esmaspäev, 17. detsember 2012

Kas teate, kui tore on pakke saada? No ikka päris-päris tore. Kui juba tuleb sõnum, mis algab "Teile on....", siis hakkab süda kiiremini lööma. Nii tore! Praeguseks olen saanud juba kahel küpsisepakikesel järel käia, aga praegu, kui ma seda postitust kirjutan ei ole veel ka 17. detsember, nii et üks rõõmustav sõnum peaks veel mu poole teel olema :) Paratamatult paneb mõtlema, et tahaks ka ilma sellise aktsioonita vahepeal pakke  saada ja saata - sest ka saatmine ise on omamoodi mõnus tegemine.

Küpsisevahetus 2012
Küpsisevahetus 2012


Kõik algab küpsiste välja valimisest, mis juba iseenesest on äärmiselt keeruline protsess. Sest et selliseks puhuks tahaks ikka mingeid eriti häid küpsiseid teha. Ja mitte ainult häid, midagi põnevat, midagi mitte tavalist, midagi teistsugust. Ja selle kõige juures on veel loomulikult vaja, et nad hästi transporti taluksid :) Minul jäid seekord sõelale neiumusid - daami suudlused - Baci di Dama küpsised. Silma jäid need David Lebovitzi blogist. Ma polnud neid nimelt varem söönud, veel vähem teinud. Esmakordsel tutvumisel tundusid natuke nagu teistsugused, nii et ei osanud õieti ei seisu- ega istekohta võtta. Samas niivõrd kerged, õhulised ja muredad... Suussulavad! Mmm!

Küpsisevahetus 2012
Küpsisevahetus 2012
Küpsisevahetus 2012

Baci di Dama ehk daami suudluse küpsised on pärit Itaaliast, Piedmont'i piirkonnast. Mõndade andmete järgi   on küpsiste sünniaastaks 1893, ja -kohaks Tortona Pasticceria Zanotti. Kaks ümarat küpsist, mis on ühendatud tilga tumeda šokolaadiga moodustavad hõrgu suutäie. 

2 plaaditäie küpsiste jaoks on vaja:
  • 200 g jahvatatud mandleid / sarapuupähkleid
  • 200 g riisijahu
  • 140 g võid, toasoojalt
  • 140 g suhkrut
  •  näpuotsatäis soola
Vahele:
  • 100 g tumedat šokolaadi
Sega omavahel jahvatatud mandlid/pähklid, riisijahu, suhkur ja sool. Lisa kuubikuteks lõigatud toasoe või ja töötle tainas ühtlaseks massiks. Vormi tainast piklikud "vorstikesed", mässi toidukilesse ja pane 15 minutiks sügavkülma või paariks tunniks külmikusse. Võta jahutatud tainas osade kaupa välja, lõika tükkideks (ideaalis umbes 5 g igaüks) ja vormi käte vahel pisikesed pallid. Küpseta 160-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on pealt kuldsed. Lase jahtuda.

Küpsisevahetus 2012 Küpsisevahetus 2012 Küpsisevahetus 2012 Küpsisevahetus 2012 Küpsisevahetus 2012 Küpsisevahetus 2012

Sulata šokolaad veevannil. Pane natuke sulašokolaadi ühele küpsisele ja suru see teisega kokku, pane restile tahkuma.

Küpsisevahetus 2012
Küpsisevahetus 2012