Lehed

Mustikamuffinid valge šokolaadiga

teisipäev, 30. august 2011

Mustikamuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega/ Blueberry muffins with white chocolate and cream cheese frosting

Mustikad on ühed neist marjadest, mida ma endale talveks sügavkülma kogun. Kõige paremad muidugi enda kätega korjatuna, siis on marjad ilusti terved, mitte ei pea moosi karpi panema ;) Tavaliselt korjan otse külmutuskarpi.

Mustikal / Blueberry picking

Kusjuures mustikaid leiab metsast veel praegugi, kuigi paljudelt metsaalustelt leiab ainult tühjad mustikavarred - kombainiga korjates on juba puhas vuuk tehtud :P Korjamisest saab mõneks ajaks mälestuseks sinised käed ja heal juhul ka keele :)

Mustikal / Blueberry picking
Mustikal / Blueberry picking

Need muffinid on juba paaril korral testitud ja heaks kiidetud. Mustikad teevad muffinid mõnusalt mahlaseks, aga eriti head (ja ilusad) on need muidugi toorjuustukreemiga.

Mustikamuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega/ Blueberry muffins with white chocolate and cream cheese frosting

12 muffini jaoks on vaja:
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 sl hapukoort
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • 100-125 g mustikaid
  • 100 g valget šokolaadi, hakitult
Toorjuustukreem:
  • 150 g toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • maitse järgi tuhksuhkrut
Peale:
  • mustikaid
  • tuhksuhkrut
Vahusta kaks muna suhkrutega. Sulata või ja jäta jahtuma. Lisa munadele 3-4 supilusikatäit hapukoort, mikserda aeglasel kiirusel ühtlaseks. Lisa kõigepealt pool jahust ja sega ühtlaseks. Sega juurde jahtunud või ja ülejäänud jahu, mikserda ühtlaseks. Sega ettevaatlikult sisse u 100 g mustikaid ja sama palju hakitud valget šokolaadi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit - muffinisse torgatud puutikk peaks jääma puhtaks. Eemalda valmis muffinid pannilt ja jäta restile jahtuma.

Mustikamuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega/ Blueberry muffins with white chocolate and cream cheese frosting

Kui muffinid on jahtunud, pane kaussi toasoe toorjuust, lisa suhkrud ja vahusta kas miksriga kenaks õhuliseks kreemiks. Sama saab vabalt teha ka lusikaga segades :) Kata muffinid kreemiga, puista peale terveid mustikaid.

Mustikamuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega/ Blueberry muffins with white chocolate and cream cheese frosting
Mustikamuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega/ Blueberry muffins with white chocolate and cream cheese frosting

Perfektsete muffinite jaoks sõelu veel peale tuhksuhkrut.

Mustikamuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega/ Blueberry muffins with white chocolate and cream cheese frosting

Mustikal / Blueberry picking

3 kommentaari:

  1. Äärmiselt isuäratavad muffinid:)

    VastaKustuta
  2. Minul läks toorjuust lusikaga vahustamise käigus vedelaks:(

    VastaKustuta
  3. Vedelaks? Toorjuust lähebki vahustades pehmemaks ja muutub mõnusalt siidiseks. Piltidelt on ka näha, et see on selline kergelt voolav, mis ei takista muidugi sellega muffinite katmist :) Muffinite peal (külmkapis) see muidugi tahkub veidike.
    Kui toorjuust ikka päris vesiseks läks, siis ma küll ei oska pakkuda, mis sellel viga oli. Endal pole küll kunagi nii juhtunud.

    VastaKustuta