Lehed

esmaspäev, 30. märts 2009

Kookostarretis

Lihtsalt valmiv maitsev tarretis, mille tegemiseks on tarvis vaid kookospiima, suhkrut ja želatiini. Algne retsept on pärit GoodFoodist ja sisaldab rabarberimoosi, mille ma oma vaarikavaimustuses asendasin vaarikakastmega.

  • 8 dl kookospiima
  • 4 sl suhkrut
  • 5 želatiinilehte
Pane želatiinilehed külma vette likku. Kuumuta aeg-ajalt segades kookospiima suhkruga, kuni tekivad esimesed mullid. Keera kuumus kinni, lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed. Vala magustoiduklaasidesse või -kaussidesse, lase veidi jahtuda ning tõsta siis umbes 4 tunniks külmikusse.
Serveerisin värskelt tehtud vaarikakastmega (vaarikad + suhkrut maitse järgi.)

2 kommentaari:

  1. Ma olen midagi analoogset teinud (http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=8059), väga mõnus oli. Ootan pingsalt esimesi rabarbrivarsti, kuigi ilmselt on vaarikatega ka hea...

    VastaKustuta
  2. Arvestades ilmaolusid, tuleb neid rabarbereid veel mõnda aega oodata. Kuigi hetkel on ilm isegi lubav ja päikegi tuli just Tartus välja :)

    VastaKustuta