Tainaks pärmitainas - järgnevatest kogusest on ühe rulli jaoks ilmselgelt liiga palju, ülejäänud tainast tegin sarnase täidisega pirukaid, kuid võib ka teha kaks rulli või lihtsalt poole koguse tainast näiteks.
- 25 g pärmi
- 2,5 dl vett
- 2 sl oliiviõli
- 0,5 tl soola
- 6-7 dl jahu
Täidiseks võib kasutada kõige, mille järele aga soovi või mida külmkapis parasjagu üle on. Mina kasutasin keedumune, singi- ja suitsuvorstiribasid, paprikatükke, kooritud tomateid (konserv), sibulat, riivjuustu. Lisaks maitseaineid (nt - pipar, basiilik jm).
Rulli tainas üsna õhukeseks ristkülikuks. Lao keset ristkülikut sobivate vahedega munad, nende vahele tomatitükid, puista peale, paprikat, sibulat, vorsti, lao peale singiviilud ning puista kõik üle riivjuustu ning maitseainetega. Moodusta tainast rull ning vii ka mõlemad otsad omavahel kokku (tee kindlaks, et midagi kuskilt pudenema ei hakka). Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri üle näiteks lahtiklopitud munaga ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lõika sobiva suurusega tükikesed ning serveeri kindlasti soojalt. (Annab ka edukalt ahjus järgmisel hommikul soojendada.)
Väga põnev idee, peaks ka järgi proovima, kujutan ette et rulli kokku panek võis veits keeruline olla.
VastaKustutaKokkupanek isegi ei olnud, kuna olin üksi, oli mul pigem probleem, kuidas see ahjuplaadile tõsta. Oleks võinud taina kas kohe küpsetuspaberile rullida vms, aga selle peale ma muidugi alguses ei tulnud :P
VastaKustuta