Lehed

esmaspäev, 13. aprill 2009

Karrikana kookoskastmes

Kaugetes mälestustest on meeles, kuidas ühel suvel mitmed aastad tagasi kuskil Pärnu kohvikus sai söödud kana kookoskastmes ja mulle väga maitses. Sellist retsepti veel leidnud ei ole, aga järgnevalt üks märksa teist sorti kana kookoskastmes. Retsept jällegi Nami-namist.

Karrikana:
  • 6 kanafileed
  • õli
  • karripulbrit
Kookoskaste:
  • 2 sl õli
  • 2 sibulat
  • 1 küüs küüslauku
  • poole sidruni riivitud koor
  • 2 väikest punast tšillipipart
  • 0,25 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 2 tl karripulbrit
  • 4 dl kookospiima
Kastmeks aja õli pannil kuumaks, lisa hakitud sibul, küüslauk ja riivitud sidrunikoor. Kuumuta madalal kuumusel tihti segades, kuni sibul on läbipaistev. Tõsta pliidikuumust, lisa peenestatud tšillipiprad, kaneel, kardemon ja karri. Kuumuta pidevalt segades üks minut. Lisa kookospiim, vähenda kuumust ja hauta vahetevahel segades 5 minutit. Maitsesta vähese soolaga. Maitse kindlasti!
Lõika kanafileed ribadeks, raputa üle karripulbriga ning pruunista kuumas õlis. Tõsta kuhjana vaagnale ning kalla üle kuuma kastmega.

1 kommentaar:

  1. Maitsma peab jah valmistamise ajal, mitte jäigalt retsepti järgi teha - meil sai natuke liiga mage... aga soolaga saab ka hiljem maitsestada :)

    VastaKustuta