Lehed

laupäev, 2. mai 2009

Mandli-vaarikakook

See kook on üsna eriline, kuna ei sisalda üldse jahu, võid ega ka munakollaseid. Retsept ise on originaalis pärit siit. Valmib kergelt, kuna kõik ained saab ühes kausis kokku segada ning siis lihtsalt küpsetada. Vaarikad ja sidrunine maitse sobivad mandlitega imehästi.

  • 2 dl munavalgeid (umbes 6 muna)
  • 2 dl suhkrut
  • 4 dl mandlijahu
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 3 sl maisitärklist
  • 1/4 tl soola
  • 4 dl vaarikaid.
Mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks (kindlasti mõõda munavalged täpselt, mitte ära usalda munade arvu). Lisa aeglasel kiirusel edasi mikserdades mandlijahu, maisitärklis, sool ning riivitud sidrunikoor, kuni tainas saab ühtlaseks. Vala tainas kergelt õliga määritud lahtikäivasse vormi, puista peale vaarikad. Küpseta, kuni kook muutub kuldseks, umbes pool tundi. Enne söömist lase veidi jahtuda.

4 kommentaari:

  1. Olen ka seda kooki teinud, päris maitsev.

    VastaKustuta
  2. kas mandlijahu ei olegi jahu:P

    VastaKustuta
  3. Palun infot, kust saab Tallinnas osta mandlijahu???

    VastaKustuta
  4. Tallinna kohta kindlalt öelda ei oska, aga Tartus on jahvatatud mandlid olemas nii Rimis kui ka Maksimarketis.

    VastaKustuta