Umbrohutoitudega mul erilist varasemat kokkupuudet pole olnud, kuid Nami-nami kevadrohelise kooskokkamise vaimus valmisid mu esimesed naadimuffinid - kahte sorti, nii soolased kui magusad, mõlemad retseptid olid pärit Nami-namist.
Peab ütlema, et mõlemad muhvid olid üllatavalt head - seda ütlesid vist pea kõik, kes sõid ja teadsid, mis need rohelised träpsud seal sees on, kuigi esialgu tundus võõrastav, et üks-sama asi nii soolastes kui ka magusates muffinites sees on.
Naadi-juustumuffinid
(12 tükki)
- peotäis naati
- 2 muna
- 1 sl suhkrut
- 3 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- veidi soola
- 100 g hapukoort
- 150 g riivitud juustu
- 100 g toasooja võid
Vahusta munad kergelt suhkruga, lisa jahuga segatud küpsetuspulber ja sool, siis hapukoor, või, riivjuust ja hakitud naat. Sega tainas läbi, tõsta muffinivormidesse ja küpseta 200kraadi juures umbes 15 minutit.
Naadi-vanillimuffinid
(12 tükki)
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 100 g sulatatud võid
- 50 g hapukoort
- 3 dl jahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl soola
- 30 g naati
Tore, et maitsesid! Ja loodetavasti leiad aianurgast edaspidigi häid komponente :) (Kusjuures kui mina 2007. a. kevadel vanaema juures maal naati korjasin, et pirukaid küpsetada, oli mu elupõline talunikust ja suure sõja üle elanud vanaema hirmüllatunud, et seda asja peale loomade ka inimesed söövad :))
VastaKustuta