Lehed

reede, 10. juuli 2009

Maasikatega hapukooretort

Maasikaid ja praegu ju peaaegu et lademeis - seega tuleb lisaks toormoosile kindlasti teha ka (vähemalt üks) maasikakook. Kuna metsmaasikatorti mul teha ei õnnestunud (äkki veel siiski jõuab), siis tegin tordi tavaliste maasikatega. Selles hõrgutises leiab kahe mõnusalt pehme biskviidi vahelt hulgaliselt maasikaid ja mahedamaitselist hapukooretäidist.

Biskviit:
  • 3 muna
  • 9 sl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 9 sl jahu
  • 1 sl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • vähemalt 0,5 kg maasikaid
  • 800 g hapukoort
  • 3-4 sl mett (suurt ja kuhjaga :)
  • 5 lehte želatiini
  • 0,5 dl vett
Peale:
  • suhkrut ja kaneeli
Biskviidi tarvis vahusta munad suhkruga. Lisa jahu ja küpsetuspulber ning sega kergelt (kuid ikka nii, et kõik kenasti seguneks) läbi. Vala võiga määritud lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta, kuni biskviiti torgatud tikk jääb puhtaks. Kalluta kõpsetis vormist välja, jahuta ja lõika siis kaheks kettaks.

Pese vorm puhtaks. Kata servad (põhja ei ole vaja) küpsetuspaberiga ja aseta põhja üks biskviidiketastest. Soovi korral võid selle katta imeõhukese kihi maasika toormoosiga ning siis laduda sinna nii palju terveid maasikaid kui mahub.

Pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette likku. Samal ajal sega hapukoor meega. Kuumuta vesi ning sulata selles želatiinilehed. Jahuta ning nirista see, ise pidevalt segades, hapukooresegu hulka. Vala kogu täidis (õrnalt - muidu ujuvad nad paigast) maasikatele, kata kogu kupatus teise biskviidikettaga ning pane üleöö külmikusse ootama.

Enne sööma asumist puista kook kergelt üle suhkru ja kaneeli seguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar