Taina retsepti võtsin Maru raamatust, kuid asendasin veidi nisujahu speltajahuga. Lihtsalt seetõttu, et see kott seisis juba liiga kaua avamata mu kapis. Kui retsepti valikul oli määravaks, et mul kodus tol hetkel mune ei olnud, siis täidise valmistamiseks pidin ikkagi vahepeal poes ära käima.
Tainas:
- 3,5 dl jahu
- 0,5 dl speltajahu
- 1 dl toasooja vett
- 0,5 tl 30% äädikat
- 3 sl õli
- soola
- 250 g ricottat
- 2 sl hapukoort
- 1 dl suhkrut
- sorts vanilliekstrakti
- 2 munakollast
- paar peotäit mustikaid
- peotäis mandleid
- + sulavõid määrimiseks
Rulli ja venita tainas jahusel laual paberõhukeseks ning määri siis pealt sulavõiga. Haki mandlid ja puista tainale. Täidese jaoks sega kiirelt kokku ricotta, hapukoor, suhkur, vanilliekstrakt ning klopi sisse munakollased. Laota täidis ühtlaselt tainale, puista peale mustikaid ning tõsta taina servad järgemööda täidisele. Määri pealt sulavõiga ja küpseta 180-kraadides ahjus umbes 40 minutit. Selle aja jooksul pintselda struudlit veel vähemalt neli korda sulavõiga.
Serveeri tuhksuhkruga ülepuistatult koos jäätisekuuliga.
Kena ja isuäratav!!
VastaKustuta