Lehed

esmaspäev, 21. september 2009

Seenepirukas sinihallitusjuustuga

Selles seenepirukas võib peale kukeseente kasutada ka muid seeni - nt šampinjone, igal juhul sobib pehme ja hõrk juustune täidis imehästi paprikast punaka põhjaga. Veidi teravust saab lisada kasutades teravat paprikapulbrit. Retsept väikeste modifikatsioonidega Nami-Namist.

Põhi:
  • 2 dl jahu
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 100 g võid
Täidis:
  • 1 l värskeid kukeseeni
  • 1 sibul
  • õli
  • 150 g sinihallitusjuustu
  • 1 tl kuivatatud estragoni
  • 0,5 tl musta pipart
  • 1 dl hakitud peterselli
  • 3 muna
  • 2 dl vahukoort
Sega taina kuivained omavahel, lisa tükeldatud või ning näpi ühtlaseks tainaks. Suru see võitatud pirukavormi põhja ja äärtele.
Haki seened ja sibul ning kuumuta pannil sortsu õliga, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud (lisa ka veidi soola). Sega seentele juurde tükeldatud sinihallitusjuust, estragon, pipar ja hakitud petersell. Vahusta kergelt munad, lisa rõõsk koor ja sega see segu seenetäidisega kokku. Vala pirukapõhjale ja küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi.

1 kommentaar:

  1. Mulle ka meeldib see paprikane pirukapõhi seenepirukates hästi..

    VastaKustuta