Põhi:
- 250 g heledaid küpsiseid
- 50 g mandlilaaste
- 100 g sulatatud Farmi võid (82%)
- 300 g Farmi maitsestamata toorjuustu
- 2 dl vahukoort
- 2 muna
- 200 g tumedat šokolaadi
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
- 5 lehte želatiini
- 2 dl Farmi vahukoort
- 1 dl apelsinimarmelaadi
- 2 lehte želatiini
Pane täidise tarvis 5 želatiinilehte külma vette likku. Sulata veevannil tükkideks tehtud šokolaad. Vahusta munad poole suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta toorjuust ülejäänud suhkru, lisa ka 1 tl vanillisuhkrut. Mikseda ka rõõsk koor kohevaks vahuks. Kuumuta äsja pressitud apelsinimahl ja sulata selles liigsest veest kuivaks väänatud želatiinilehed. Kuni želatiinisegu veidi jahtub, sega toorjuust sulašokolaadiga. Lisa munavaht ja sega õrnalt läbi, nirista sisse želatiinisegu, ise pidevalt segades. Viimasena lisa kergelt segades vahukoor. Vala valmis täidis küpsisepõhjale, lase üleöö külmas seista.
Pealmise kihi tarvis pane 5 minutiks likku 2 lehte želatiini. Vahusta vahukoor. Kuumuta apelsinimarmelaad ning sulata selles veest kuivaks pigistatud želatiinilehed. Jahuta veidi ning sega marmelaad siis õrnalt vahukoorega segamini. Vala segu tordile, silu pealt siledaks ja lase vähemalt pool tundi külmikus tarduda.
Küll on kaunis pilt!
VastaKustutaMilline marmelaad siia käib? Ise ei saanud muud hankida, kui marmelaadikomme. Tort nüüd kapis ja ise mõtlen, et kas pealmine kiht nüüd ikka muutub kõvemaks, või jääb liiga vedel...
VastaKustutaIgatahes näeb see tort siin pildil väga isuäratav ja hõrk välja :)
Mina kasutasin purgis saadaolevat apelsinimarmelaadi - põhimõtteliselt apelsinimoosi siis.
VastaKustutaLoodan, et su tort tuleb ikka ilusti välja! :)
Tort maitses ülimalt hää :)
VastaKustutaSeda on rõõm kuulda! :)
VastaKustuta