Lehed

kolmapäev, 10. veebruar 2010

Mustikatega riisikook

Juba mõnda aega tagasi sai Nami-nami kooskokkamise raames küpsetatud riisikooki. Mõni ei kujuta riisi magustoidu sees ettegi. Selle koogi puhul ei olnud aga ühelgi (algul skeptilisel) sööjal ühtki paha sõna öelda.
Kuna minu kook valmis sellisel ajal, kui kapis seisis veel piparkoogitainast, kasutasin põhjaks seda. Talvisemal /jõulusemal/ ajal sobis hästi. Mõnel teisel ajal kasutaksin näiteks muretainast.

  • 380 g hapukoort
  • 2 muna
  • 1,5 dl mustikaid
  • 300 g muretainast (jõulusemal ajal hoopis piparkoogitainast :)
  • 4 dl keedetud riisi
  • 2 dl suhkrut
Äärista küpsetusvormi põhi ja servad tainaga. Klopi segamini hapukoor, suhkur ja munad, sega sisse ka riis. Kata koogipõhi mustikatega (võid mustikad enne 1 tl tärklisega läbi segada) ja vala peale riisi-hapukooresegu. Küpseta kuni täidis on enam-vähem hüübinud.

1 kommentaar: