Lehed

laupäev, 15. mai 2010

Pitsamaitselised muffinid naadiga

Olen endiselt kevadisel umbrohulainel. Selle retsepti näol on tegemist väikese edasiarendusega eelmisel aastal proovitud retseptist. Kukkusid küll välja rohkem pitsa- kui naadimaitselised, aga see polegi oluline. Väga maitsvad igatahes ja meeldivad ka 'lihasemate' toitude austajatele :)

  • suur peotäis naati
  • 2 muna
  • 1 sl suhkrut
  • 2 dl jahu
  • 1,5 dl kaerakliisid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 125 g hapukoort
  • 100 g riivitud juustu
  • 75 g sulatatud võid
  • u pool purki purustatud konservtomateid (hindavalt umbes 5-6 tl ehk)
  • 150-200 g hakkliha (kergelt praetud ja soola-pipraga maitsestatud)
Kalla naadilehtedele keev vesi, lase mõned minutid seista ning siis nõruta ja haki lehed peeneks.
Vahusta munad kergelt suhkruga, lisa kergelt läbi praetud hakkliha, sulatatud või, omavahel segatud kuivained koos soola ja küpsetuspulbriga, siis hapukoor, riivjuust ja hakitud naat. Sega tainas läbi, tõsta muffinivormidesse ja küpseta 200kraadi juures umbes 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar