Lehed

kolmapäev, 18. august 2010

Õuna-kohupiima purukook

Ei tea, kas mul ongi siin üldse mõne õunakoogi retsepti... See vist peegeldab üsna hästi minu puuduvat vaimustust õunte vastu küpsetiste sees. Lihtsalt küpsetatud õunad - näiteks igasugused õunapommid ja muu taoline - ei tõmba mind küll mingi nipiga. Nii et neist siit lähiajal küll lugeda ei saa.
Küll aga - kui õunad meeldivalt õhukesteks tükkideks lõigata, saab tegelikult maru hea koogi, mis isegi mulle maitseb ;) Nii et õunakookide retsepte võib sel suvel-sügisel (keel ei paindu ütlema ainult sügisel) veel oodata.

Õuna-kohupiima purukook

Purutainas:
  • 6 dl jahu
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g võid
Vahele:
  • 5-6 õuna
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl kaneeli
Täidis:
  • 500g kohupiimapastat (vanilli)
  • 2 dl hapukoort (u 250 g)
  • 3 muna
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 dl suhkrut
Purutaina valmistamiseks sega omavahel kõik kuivained. Lisa või ja töötle käte vahel ühtlaseks puruks. Puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks ja sega siis sukru ja kaneeliga. Täidise jaoks klopi munad suhkrutega lahti, lisa kohupiim ja hapukoor.
Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2/3 purutainast. Kata põhi vaheldumisi kohupiima, õunaviilude ja siis jälle kohupiimagaseguga. Puista peale ülejäänud purutainas ja küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun. Lase veidi jahtuda, sõelu peale veidi kaneeli ja lõika ruutudeks.

Õuna-kohupiima purukook
Originaalretsept raamtust "100 kooki 3."

3 kommentaari: