Väga mitte-minulikult on viimasel ajal juhtunud nii, et magusaid roogi pole eriti teinud. Kas see on sellest, et pole väga palju aega olnud, et selliste teisejärgulisemate (naerukoht :) asjadega tegeleda või sellest, et hetkel on kodus niisamagi igasuguseid maiustusi, mis söömist ootavad. Sest kindlasti pole see sellest, et mu magusaisu kuskile kadunud on, seda mitte ;)
Niisiis on vaatamata kogu räägitud magusa-jutule seegi postitus tegelikult hoopis soolasele toidule pühendatud. Täidetud paprikad on midagi, mis sobivad suurepäraselt praeguse sügisese ilma ja oludega. Retsept ise Nami-namist, mille foorumi kooskokkamise teemast tuli ka üldse mõte köögivilju täitma hakata.
Piemonte paprikad ehk peppers piedmontese on täidetud küüslaugu, tomati ja anšoovistega. Koos krõbeda koorikuga nisuleivaga sobivad need hästi kergeks eineks.
- 3 kuni 6 punast paprikat
- 3 suurt küünt küüslauku
- väike punt basiilikut
- 6 anšoovisefileed õlis
- 6 väiksemat küpset tomatit
- 5 sl külmpressitud oliiviõli
- soola
- musta pipart
Lõika paprikad pikuti pooleks.
Eemalda seemned, maitsesta paprikapoolikud seestpoolt soola ja pipraga.
Tomatite koorimiseks lõika iga tomati otsa noaga rist, pane tomatid kuni minutiks kuuma vette, nii tuleb koor peaaegu et ise maha. Tükelda tomatid ja aseta ka need paprikapoolikutesse.
Rebi basiilikulehed tükkideks, jaota paprikatele. Haki anšoovisefileed peeneks ja suru paprikatesse tomatite peale ja alla.
Nirista julgelt peale oliiviõli (umbes 2 tl paprika kohta), maitsesta musta pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni paprikad on küpsed ja servadest pruunistunud.
Nirista julgelt peale oliiviõli (umbes 2 tl paprika kohta), maitsesta musta pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni paprikad on küpsed ja servadest pruunistunud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar