Lehed

neljapäev, 21. oktoober 2010

Frangipanega õunakoogikesed

Üks lihtsamatest ja maitsvamatest õunakookidest üldse. Raske ka mingeid konkreetseid koguseid öelda, sest kuigi ma olen neid koogikesi juba oma hea 3-4 korda vähemalt teinud, siis alati käib see tunde ja olemasolevate asjade järgi. Sellegipoolest panen sulgudesse mingid umbkaudsed kogused. Algne retsept ise on pärit siit.

IMGP7614

Vaja läheb:
  • lehttainast (500 g)
  • frangipanet (kulub vähem kui sealsest retseptist valmiv kogus. ülejääk külmuta)
  • õunu (olenevalt suurusest 4-6-8 tk)
  • võid (mõned supilusikatäied)
  • murakamoosi
Rulli lehttainas jahusel pinnal lahti, kui see juba pole sinu eest lahti rullitud. Pintselda peale toasoe frangipane, külmkapikülmana on see üsna tahke ja raske peale kanda ;) Lõika välja sobiva suurusega ruudukesed.
Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Kata ruudukesed vastavalt oma kunsti- ja ilumeelele õunaviilakatega.

IMGP7508

Pintselda pealt sulavõiga.

IMGP7515

Pane ahju ja küpseta kuni koogikesed on kenasti valmis, põhi kuldpruun ja õunad hakkavad äärtest kergelt karamelliseeruma. 190-kraadises ahjus peaks see võtma umbes 20-30 minutit.

IMGP7562 IMGP7565

Enne serveerimist pintselda koogikesed murakamoosiga.

IMGP7576

Serveeri törtsu vahukoore või jäätisepalliga, soovitavalt ahjusoojalt, kuna siis on need - nagu ka paljud teised küpsetised - parimad :)

IMGP7602

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar