Lehed

pühapäev, 14. november 2010

Mahlane õunakook

Veel eelmisel nädalavahetusel toodi maalt korvitäis õunu, nii et hetkel jätkub veel oma aia õunugi. Tahavad teised krimpsu tõmmata ainult ;) Sel nädalal olen juba mitu korda õuntest magustoitu teinud, täna hommikul röstisin kaneeli ja suhkruga segatud õunu, et neid siis koos jäätisega pannkookidega süüa.
Järgnev kook aga sobib samuti hästi tänase isadepäeva puhul veel nüüd õhtulgi kokku segada ja ära küpsetada.

IMGP8601
  • 2 dl suhkrut (0,5-1 dl sellest pruun suhkur)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/4 tl soola
  • 150 g toasooja võid
  • 200 g toorjuustu
  • 2 muna
  • 3,5 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4 õuna, kooritud ja tükeldatud
  • 0,25 dl suhkrut + 1 tl kaneeli
Vahusta või suhkrute ja soolaga, jätka vahustamist ja lisa toasoe toorjuust ning ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, lisa muna-toorjuustusegule ning sega ühtlaseks. Sega õunad kaneeli-suhkruseguga ning lisa umbes pooled õunatükid tainasse. Vala tainas võiga määritud 18 või 20 cm diameetriga lahtikäivasse vormi. Lao ülejäänud õunatükid koogile, puista peale ülejäänud kaneeli ja suhkru segu ning küpseta umbes 180-kraadises ahjus kuni koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks (aega läheb umbes 30-40 minuti kanti).

IMGP8617

2 kommentaari:

  1. Tere!

    Proovisin selle retsepti järgi kooki teha. Väga mõnus tuli minu arust! Aitäh tarkust jagamast!
    Koogiteost natuke juttu siis siin: http://tarbatunaene.blogspot.com/2011/09/mahlane-ounakook-ja-makrasalat.html

    VastaKustuta
  2. Rõõm kuulda, et kook välja tuli ja hästi maitses! :)

    VastaKustuta