Lehed

neljapäev, 17. veebruar 2011

Penned tomati-tuunikalakastmega

Tundub, et minust on saanud suur pastafänn. Ei tea, kuidas nii, aga viimasel ajal on tõesti tihti juhtunud, et lõunaks pasta mõne kastmega teinud olen. Sel korral oli põhjuseks see, et kapp oli üsna tühi ja oli tarvis väheste vahenditega midagi maitsvat valmistada. Makarone ikka kodus on, alati püüan käepärast hoida ka purgi purustatud tomateid ja kapis juhtus olema ka tuunikalakonserv, mis siis ikka muud teha kui pastat tomati-tuunikalakastmes ;)

Penned tomati-tuunikalakastmega / Pennes with tomato and tuna sauce

Vaja läheb:
  • 250 g pennesid
  • oliivõli
  • 1 sibul
  • 2-3 küünt küüslauku
  • 400 g konserveeritud (purustatud) tomateid
  • 0,5 tl tšillipulbrit
  • 1 tl suhkrut
  • soola-pipart
  • tüümiani, punet, basiilikut
  • 170 g tuunikalakonserv, nõrutatud
Haki sibulad, riivi küüslauk. Kuumuta sibul tilgas õlis klaasjaks, lisa küüslauk ja purustatud tomatid, suhkur, tšilli ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta madalal tulel umbes 5 minutit. Lisa tuunikala ja kuumuta kaste läbi. Samal ajal keeda vastavalt pakilolevatele juhistele penned al dente pehmeks.
Kui penned ja kaste on valmis, sega need omavahel. Serveeri üle puistatuna värskete basiilikulehtedega, peale purusta pipart.

Penned tomati-tuunikalakastmega / Pennes with tomato and tuna sauce

1 kommentaar: