Lehed

neljapäev, 29. detsember 2011

Kausikook pühadeks

Kuna Nami-Namis toimub juba mõnda aega kausikookide kooskokkamine, siis jõulupühadeks valmistasin ka mina ühe sellise - õigemini öeldes kohe mitu: 2 suurt ja 2 väikest kausitäit.

Kausikook jõuludeks / Christmas trifle

Kausikooki on maru lihtne valmistada, tuleb ainult koostisosad kihiti kaussi laduda, mõnda aega maitsestuda lasta ja mõnus mahlane kook ongi põhimõtteliselt valmis. Võimalusel tasuks kasutada läbipaistvat kaussi, siis on koogi kihid laual kenasti näha. Kausikoogi ainuke miinus ongi minu arust see, et kausist taldrikule tõstes koogi esteetiline väärtus langeb oluliselt. Seda annab muidugi parandada tehes magustoidud kohe portsionitena magustoidunõudesse või pokaalidesse valmis.

Kausikook jõuludeks / Christmas trifle


2 kausitäie jaoks läks vaja:
  • biskviit 3 munast
  • piparkooke
  • 600 g kohupiimapastat
  • 4 dl vahukoort
  • maitse järgi suhkurt
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1-2 sl amarettot (soovi korral)
  • 2 purgitäit kompotikirsse
  • vajadusel natuke kompotivedelikku immutamiseks
Pudista varem valmis küpsetatud (jahtunud) biskviitpõhi käte vahel väiksemateks tükkideks. Purusta ka piparkoogid. Nõruta kompotikirsid. Seeljärel valmista kreem: vahusta vahukoor suhkrutega peaaegu valmis, seejärel lisa kohupiimapasta ja jätka vahustamist, kuni saad ühtlase kreemi. Soovi korral võib kreemile maitseks lisada näiteks tilga amarettot.
Lao kaussidesse kihiti biskviidi- ja piparkoogipuru. Kata kirssidega, vajadusel (kui on vaja näiteks kooki varsti serveerida) immuta natuke kompotivedelikuga. Kirsikiht kata kohupiimakreemiga. Korda sama järjekorda, kuni kauss saab täis. Kõige peale pane veel mõned kirsid.
Jäta mõneks tunniks kuni üleöö jahedasse maitsestuma.

Kausikook jõuludeks / Christmas trifle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar