Põhi:
- 200 g nisujahu
- 50 g suhkrut
- 100 g võid
- 1 munakollane
- 1-3 sl hapukoort
Täidis:
- 450-500 g riivitud õunu
- 50 g võid
- 4 dl kohvikoort
- 300 g martsipani (kasutasin 60% martsipani, mis polnud väga magus, seega lisasin ka suhkrut)
- 100 g suhkrut (kui martsipan on küllalt magus, jäta suhkur ära)
- 1 sl jahu
- 3 munakollast
- mandlilaaste
Pane kaussi jahu ja suhkur, lisa väikesteks kuubikuteks hakitud külm või. Töötle segu käte vahel puruseks tainaks. Lisa munakollane ja hapukoort, sõtku tainas ühtlaseks palliks, vajadusel lisa hapukoort. Suru tainas võitatud 24-26 cm diameetriga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele, torka põhja kahvliga auke. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Riivi õunad ja martsipan. Kuumuta potis koort ja võid, lisa martsipan ja vajadusel suhkur. Kui martsipan on sulanud, eemalda tulelt, lase natuke jahtuda. Klopi munakollased jahuga lahti ja nirista pidevalt segades koore-martsipanisegusse. Kuumuta keemiseni ja eemdla siis tulelt.
Kata koogipõhi riivitud õuntega. Vala peale martsipanisegu, puista peale mandlilaaste. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit - kuni täidis on hüübinud ja kenasti kuldne.