Lehed

pühapäev, 22. september 2013

Valgehallitusjuust karamellise sibulaga

Mul on peas sellest toidust selge mälestus, aga ometigi ei suuda ma meenutada, kus ma seda sõin. Eelmise aasta sügisel Tšehhis? Igatahes on tegemist suurepärase eelroaga, mille kõige keerulisem/ebameeldivam osa on sibulate koorimine ja hakkimine. Küpsetamisel muutub juust mõnusalt kreemjaks ja suussulavaks. Krõbedal saial ja magusaks küpsenud sibulaga on see üks mõnus amps.

Camembert karamellistatud sibulaga / Camembert with caramelized onions

Vaja läheb:

  • 2-3 sibulat
  • oliiviõli või võid
  • 2 sl fariinsuhkrut
  • valgehallitusjuustu (camembert või brie)
  • 1 tl mett

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja lõika õhukesteks viiludeks.
Pane juust fooliumi sisse, nirista peale veidi vedelat mett, keera foolium pealt peaaegu kinni. Pane 200-kraadisesse ahju 15 minutiks küpsema. Hiljem pane ahju ka õhukesteks viiludeks lõigatud sai ja rösti.

Camembert ahjumineku ootel / Camembert waiting to be baked Ahjus / In the oven

Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Siis lisa suhkur ja prae veel 10-15 minutit madalamal kuumusel, kuni sibulad on kergelt pruunistunud (mitte kõrbenud).

Sibula karamellimine / Caramelizing onions

Laota sibul juustu peale ja serveeri koos krõbeda saiaga.

Camembert karamellistatud sibulaga / Camembert with caramelized onions

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar