Lehed

pühapäev, 16. veebruar 2014

Tomati-kanahautis

Tegu on lihtsalt ja kiirelt valmiva tomatise hautisega, mis ilmus jaanuarikuu Maakodus, kuid sobib hästi ka praeguse lörtsise ilmaga. Koostisosi võib julgelt lisada või välja vahetada vastavalt sellele, mida parasjagu kodus leidub. Kui soovid mahedamat, kreemisemat kastet, lisa hautisele ka rõõska koort. Koostisosade eelkeetmine kiirendab roa valmimist, aga kui aega köögis tegutsemiseks napib, võid keetmise ja pruunistamise vahele jätta ja kõik kohe ahju panna - sellisel juhul pikenda küpsetamise aega umbes tunnini.

Tomati-kanahautis / Tomato and chicken stew

Vaja läheb:
  • 1 pastinaak
  • 6-8 kartulit
  • 3 porgandit
  • 3 sibulat
  • 6 kana kintsufileed
  • 400 g purustatud tomateid
  • 500 g tomatipastat
  • 2-3 dl kanapuljongit
  • soovi korral 2 dl 10% rõõska koort
  • 2 küünt küüslauku
  • soola-pipart
  • pune, tüümiani
Koori juurviljad, sibulad. Lõika pastinaak kangideks, kartulid olenevalt suurusest kaheks või neljaks ja porgand 1-2 cm pikkusteks juppideks. Lõika ka sibulad sektoriteks. Keeda porgand ja kartul pooleldi pehmeks, kurna.
Samal ajal maitsesta kana kintsufileed soola-pipraga, pruunista kiirelt kuumal pannil mõlemalt poolt.
Pane juurviljad, sibulad ja kana ahjuvormi, lisa 2 küünt riivitud küüslauku. Sega kausis purustatud tomatid ja tomatipasta, lisa 2 dl puljongit ja soovi korral veel 2 dl kohvikoort, maitsesta soola-pipra ning ürtidega. Vala tomatisegu ahjuvormi. Küpseta u 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Tomati-kanahautis / Tomato and chicken stew

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar