Lehed

reede, 23. jaanuar 2009

Šokolaadipõhjaga vaarika-kohupiimakook

Arvestades susserdamisi eelmise koogiga ja vajadust külaliste puhuks siiski midagi küpsetada, otsustasin täna veidi lihtsama ja tavalisema koogi kasuks. Mitte väga magusa maitsega pehme kohupiimakook, mille teeb veidi ebatavalisemaks tume kakaopõhi.


Põhi:
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 2 sl kakaod
  • 100 g võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja omavahel segatud kuivained ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta see lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Küpsetamise ajaks aseta põhjale vormi säilitamiseks foolium herneste, ubade või muu raskusega. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit.

Täidis:
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 300 g kohupiimapastat
  • 250 g hapukoort
  • 3 sl tärklist
  • 5 dl vaarikaid
  • (2 virsikupoolikut)
Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor ning kõige viimasena tärklis. Laota virsikud ja vaarikad eelküpsetatud põhjale ning vala peale kohupiimasegu. Küpseta 30-40 minutit ning lase enne söömist jahtuda.

1 kommentaar: