Lehed

reede, 23. jaanuar 2009

Mustika-jogurtikook

Kerge jogurtikook, mille tegemisel ma suutsin liiga palju asju nässu keerata - nt esimese põhja maha kukutada (mis kehvasti, see uuesti). Kokkuvõttes tuli kook siiski maitsev ja üsna kena ka.


Põhi:
  • 2 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 0,5 dl jahu
  • 0,5 dl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka omavahel segatud jahu ja tärklis ja sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Valmis põhi kummuta küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Jahtunud põhi tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud vormi tagasi.

Täidis:
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 5 dl mustikajogurtit
  • 2 dl mustikaid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 14 želatiinilehte
  • 1 dl marjamahla (mustika-õuna)
  • 2 dl vahukoort
Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, sega hulja jogurt ja mustikad. Vahusta koor. Paisuta želatiin mahlas ja sulata tasasel kuumusel. Jahuta. Nirista toorjuustu-jogurtisegu hulka. Lisa ka vahustatud koor. Kalla segu vormi ja lase vähemalt 4 tundi külmas tarretuda.

Kate:
  • 5 dl mustikaid
  • 3 želatiinilehte
  • 3 dl marjamahla
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas veel. Kuumuta mahl. Pigista lehed kuivaks ja sulata kuumas mahlas. Jahuta. Laota marjad koogile ning tõsta mahl lusikaga ühtlaselt marjadele. Lase pool tundi külmas tarretuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar