Lehed

neljapäev, 23. aprill 2009

Sidrunised mandliküpsised

Krõbeda mandlikatte ja mõnusalt kerge sidrunimaitsega kiireltkaduvad küpsised, mille valmistamine end igatahes ära tasus. Sellest kogusest sain mina ühe tihedalt täis laotud plaaditäie küpsiseid (u 50 tükki) - üllatavalt palju selle taina koguse kohta. Retsept ise on pärit siit.

  • 125 g võid
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 100 g suhkrut
  • o,5 tl vanilliektrakti
  • 125 g nisujahu
  • 50 g mandlijahu
  • 2 munavalget
  • 150 g mandlilaaste
Sega tükkideks lõigatud toasoe või, sirdunikoor, suhkur ning vanilliekstrakt kausis kuni see muutub ühtalseks massiks. Lisa nisu- ja mandlijahu ning sega, kuni saad ühtlase taina. Pane tunniks ajaks külmkappi.


Küpsiste tegemiseks moodusta tainast umbes 4 cm pikkused 1 cm diameetriga rullid. Kasta igaüks neist kergelt vispeldatud munavalgetesse ning siis mandlilaastudesse. Suru mandlilaastud õrnalt tainajupi sisse. Lao küspsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane vähemalt 20 minutiks külma. Küpseta kuni küpsised on kuldsed (u 15-20 minutit).

1 kommentaar:

  1. Tere,

    Oskate öelda kus letist/poest võib leida seda mandlijahu?
    Sama küsimus oleks ühes teises retseptis sisalduva martsipani kohta :)

    Aitäh

    VastaKustuta