Lehed

kolmapäev, 20. mai 2009

Kreemine rabarberikook

Muutsin veidi maikuu Oma Maitsest pärit ülilihtsa rabarberikoogi retsepti: tulemuseks mureda põhja ja mõnusalt kreemise täidisega lihtsaltvalmiv rabarberikook.

Põhi:
Täidis:
  • 2 rabarberivart
  • fariinsuhkrut
  • 250 g hapukoort
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa hapukoor ja muna. Sega hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Suru tainas võiga määritud lahtikäiva vormi põhja ja veidi ka servadele. Haki puhastatud rabarberid, puista üle suhkruga ja vala koogipõhjale. Sega hapukoor suhkru ja munaga ja vala rabarberitele. Küpseta umbes 40 minutit, kuni servad on kuldsed. Lase enne söömist jahtuda, et täidis tahkemaks muutks.

1 kommentaar:

  1. Väga hea ja lihtne koogi retsept. Olen proovinud nii rabarberi, maasikate, musta ja punase sõstratega. Väga hea ja maitsev sai ka õuntega.

    VastaKustuta