Lehed

teisipäev, 19. mai 2009

Rabarberiruudud

Esimene rabarberiküpsetis sel aastal: mõnusalt hapukad lehttainapõhjaga rabarberiruudud on parimad serveerituna jäätisega. Valmib kiirelt ja lihtsalt.


  • 500 g lehttainast
  • 100 g toorjuustu
  • 1 muna
  • 2-3 sl fariinsuhkrut
  • 2 rabarberivart
  • 1 sl tuhksuhkrut
Rulli tainas lahti ja lõika sellest sobiva suurusega ruudud või ristkülikud. Vahusta muna ning pane pool sellest kõrvale ruutude servade määrmiseks. Ülejäänud poole sisse vahusta toorjuust suhkruga ja jaota segu ühtlaselt ruudukeste vahel. Lõika puhastatud rabarberist sobiva suurusega lõigud, puista üle tuhksuhkruga. Tõsta rabarberitükid täidisele ning määri ruudukeste ääred munaga. Küpseta 20-30 minutit, kuni koogid on kaunilt kuldsed. Söö soojalt koos jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar