Lehed

teisipäev, 11. august 2009

Piimakissell

Viimasel ajal olen mitmete magustoitude serveerimisel kasutanud piimakisselli, sellepärast lisan siia ka enne järgmist postitust selle retsepti. Kõigele vaatamata on piimakissell ka üksi paraja magustoidu eest - näiteks mustikatega :)

  • 6 dl piima
  • vanillikaun
  • 3-4 sl suhkrut
  • 2-3 sl maisitärklist - olenevalt, kui paksu kisselli tahta
Vala potti pool liitrit piima, lisa vanillikaun ja kuumuta keemiseni, kuni piim on juba mõnusalt vanillilõhna ja -maitseline. Võta kaun potist välja. Sega ülejäänud 1 dl piimaga maisitärklis ning nirista see, pidevalt vispliga segades, potti ülejäänud piima hulka. Kuumuta segades uuesti keemiseni. Keeda, kuni kissell pakseneb.
Olenevalt söömise viisist jaota kas magustoidukausside vahel või tõsta pärast jahtununa, kuhu tarvis.

2 kommentaari:

  1. Ma olen ka tänavu teinud piimakisselli - nii mustikatega kui ka metsmaasikatega. Selline imelihtne ja kodune dessert :)

    VastaKustuta
  2. Nõustun täiesti Pillega, nii hea kerga maius.

    VastaKustuta