Põhi:
- 3 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 60 g võid
- 2 sl suhkrut
- 1 sl hapukoort
- 2 munakollast
- 4 munavalget
- 8 sl suhkrut
- 250 g hapukoort
- 1 dl vahukoort
- 1 dl suhkrut
- mustikaid
Vahusta munavalged 8 sl suhkruga tugevaks vahuks. Teises (suuremas) kausis vahusta vahukoor suhkruga, lisa hapukoor ja munavalgevaht, sega õrnalt läbi.
Kata koogipõhi umbes poole koguse mustikatega, vala siis peale täidis ning puista peale ülejäänud mustikad. Küpseta ahjus umbes tunnike, kuni kook enam vormis eriti ei loksu ja on pealt kenasti kuldpruun.
See kook on tõesti hästi maitsev ja mahlane, aga välimuse poolest ta erilisi plusspunkte minu poolt ei saanud. Usutavasti on see teada-tuntud mustikakook ilusam.
VastaKustutaSeda kindlasti, ilusad beseekattetipud löövad kindlasti selle koogi pigem tavapärase väljanägemise üle :P
VastaKustuta