Lehed

teisipäev, 11. august 2009

Veel üks mustikakook, pehme ja mahlane

Õigupoolest oli mul plaanis teha seda juba teada ja tuntud mustikakooki, aga pärast mõningate asjade sassiajamist muutsin veidi oma plaani ja enam-vähem samadest ainetest sündis hoopis selline - hoopis uut moodi kook. Serveerisin seda piimakesselliloigus - sobisid kokku nagu rusikas silmaauku :)

Põhi:
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 60 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 2 munakollast
Kate:
  • 4 munavalget
  • 8 sl suhkrut
  • 250 g hapukoort
  • 1 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • mustikaid
Põhja jaoks sega kuivained, lisa tükeldatud toasoe või ning mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa munakollased ja hapukoor ning sõtku valmis tainas. Polsterda tainaga võiga määritud lahtikäiva vormi põhi ja servad ning pane pooleks tunniks külma.
Vahusta munavalged 8 sl suhkruga tugevaks vahuks. Teises (suuremas) kausis vahusta vahukoor suhkruga, lisa hapukoor ja munavalgevaht, sega õrnalt läbi.
Kata koogipõhi umbes poole koguse mustikatega, vala siis peale täidis ning puista peale ülejäänud mustikad. Küpseta ahjus umbes tunnike, kuni kook enam vormis eriti ei loksu ja on pealt kenasti kuldpruun.

2 kommentaari:

  1. See kook on tõesti hästi maitsev ja mahlane, aga välimuse poolest ta erilisi plusspunkte minu poolt ei saanud. Usutavasti on see teada-tuntud mustikakook ilusam.

    VastaKustuta
  2. Seda kindlasti, ilusad beseekattetipud löövad kindlasti selle koogi pigem tavapärase väljanägemise üle :P

    VastaKustuta