Lehed

reede, 5. veebruar 2010

Toorjuustutäidisega muffinid

Need mõnusad ja igat pidi toorjuustused soolased muffinid sobivad ideaalselt näiteks hommikusöögiks või lõunaseks snäkiks. Parimad soojalt! Sellest kogusest saab 12 muffinit.

  • 5 dl jahu
  • 1 tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 0,5 tl jahtavatud pipart
  • 0,5 tl teravat paprikapulbrit
  • 75 g + 1 sl sulatatud võid (82%)
  • 2 muna
  • 150 g murulauguga toorjuustu
  • 1 dl vahukoort
  • 3 sl tomatikastet
  • 1 sibul
  • 100 g sinki
  • 50 g riivjuustu
  • täidiseks umbes 50 g murulaugu (või küüslauguga) toorjuustu
  • peale 50 g riivjuustu
Sega omavahel kõik kuivained - jahu, sool-pipar, küpsetuspulber, basiilik, pune ja paprikapulber. Haki sibul ja sink väikesteks tükkideks. Kuumuta sibulatükid 1 sl võiga klaasjaks, pruunista veidi ka singitükke. Teises kausis mikserda kokku toorjuust, vahukoor, munad ja veidi jahtunud sulatatud või, lisa 3 sl tomatikastet. Sega omavahel kokku kuivained ja toorjuustusegu, lisa sibula- ja singitükid ning riivjuust. Töötle ühtlaseks tainaks.


Pane igasse muffinipanni pesasse üks supilusikatäis tainast ja selle peale üks väike teelusikatäis toorjuustu (vastavalt soovile, kas murulaugu või küüslauguga). Ülejäänud tainas jaota pealmiseks kihiks.


Küpseta, kuni muffinisse torgatud tikk jääb enam-vähem puhtaks (umbes 20-25 minutit), siis võta korraks ahjust välja, raputa igale muffinile peale veidi riivjuustu ja pane paariks minutiks veel ahju.


* Toorainena kasutasin Farmi piimatooteid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar