Lehed

kolmapäev, 14. aprill 2010

Naadiomlett

Käisime nädalavahetusel maal, kus said avatud nii grillimis-, kaevamis-, ujumis- kui ka umbrohutoitude hooajad.

Ehk siis käisin muuhulgas ka naati korjamas. Hetkel on need veel pisi-pisikesed, aga järgmisel nädalavahetusel peaks juba rohkem midagi korjata olema :) Minu truu naadikorjamisabiline Mätsu:

Vaatamata mitte nii otstarbekale tegevusele nagu see siin...

...sai korv ometigi täis ;)

Naadi kiituseks võib öelda, et see on eriti rikas E-vitamiini poolest, sisaldab ka rohkesti C-vitamiini ning eeterlikke õlisid, aga ka antioksüdante. Naat aitab tasakaalustada seedimisprotsesse, paremini omastada nii valke kui ka süsivesikuid. Naaditoidud peaksid olema kergesti omastatavad ja organismi puhastama.Naadist valmistatud toit peaks olema kergesti omastatav ja organismi puhastama. Seega, miks mitte alustada päeva ühe rohelise naadiomletiga? Taoline retsept on saadaval ka Nami-Namis (ilma peekonita).

  • 2 muna
  • 1 dl kohvikoort (või nt piima)
  • 2 viilu toorsuitsupeekonit
  • peotäis noori naadilehti
  • soola-pipart
  • riivjuustu
  • praadimiseks õli
Pese naadilehed, vääna kuivaks ja lõika peenemaks. Lõika ka peekon väiksemateks ribadeks. Klopi munad lahti, lisa sorts koort, naadi- ja peekonitükid, maitsesta soola-pipraga ja klopi segamini. Kuumuta pannil õli, vala peale munasegu ja küpseta kaane all, kuni see on pealt hüübinud. Puista peale riivjuustu ning voldi omlett kokku.

2 kommentaari:

  1. Nii ilusad pildid! Omletist on kohe äärmiselt isuäratav pilt õnnestunud saada - omlett pole ju eriti fotogeeniline toit. Mulle maitseb ka omleti sees igasugune roheline kraam, aga naati pole veel proovinud - teen seda kindlasti.

    VastaKustuta