Lehed

kolmapäev, 28. aprill 2010

Tuunikalasalat

Juba teist kuud oli Oma Maitse kaanel maru ilus foto, esimesel korral oli veebruari kaanepilt nii ilus, et pidin järgi proovima. Kahjuks kook minus mingisuguseid ovatsioone ei tekitanud, aga mõnda aega tagasi võtsin ette salatiteo aprillikuise ajakirja ainetel. Tuuniakala ja mõned komponendid jäid samaks, mõned said asendatud teistega, mõned ununesid üldse, kokku tuli igatahes kevadiselt mõnus värske salat. Hea algus *suveks saledaks* projektile :P


Nendest kogustest saab kas 2 suurt või 4 väikesemat portsjonit.
  • 2 karpi tuunikalatükke vees
  • 100 g lehtsalatit
  • 4-6 muna
  • 2-3 tomatit
  • peotäis türgi ube
  • 0,5 kg kartuleid
  • 2+2 sl oliiviõli
  • 1 sl punase veini äädikat
  • soola-pipart
  • serveerimiseks mõned petersellilehed ja ürdikuklid
Rohkem rohelist! See on nii ilus :)

Keeda munad. Koori kartulid ja lõika suupärasteks tükkideks. Sega kartulitükid läbi 2 sl õliga, maitsesta soola-pipra ja meelepäraste ürtidega ja küpseta ahjus pehmeks (umbes pool tundi kulus minul mu pool-sektoritega). Kuumuta ka hakitud türgi oad tilga õliga läbi. Lõika või rebi lehtsalat väiksemateks tükkideks. Lõika tomat väiksemateks tükkideks ja munad sektoriteks. Kastme jaoks sega 2 sl oliivõli 1 sl punaveiniäädikaga.
Serveerimiseks laota taldrikule kõigepealt lehtsalati tükid, seejärel lisa kartulid, tomatid, tuunikala, oad ja munasektorid. Nirista peale veidi kastet ja kaunista petersellilehtedega. Kõrvale võid röstida viiludeks lõigatud ürtidega kukleid.


2 kommentaari: