Järgmisel päeval metsas käies saime vast kuuepeale sama palju seeni kokku kui eelmisel õhtul kolmekesi. Kokku siiski kolm ilusat korvitäit. Pole vist kunagi nii palju kukekaid metsast välja toonud!
Väikesest osast seentest valmis aga kohe õhtusöögiks kukeseenepasta. Vaja läks (jätkub vähemalt 7 inimesele):
- 500 g pennesid
- 2-3 sibulat
- umbes pannitäis kukeseeni
- toorsuitsusinki
- 4 munakollast
- 4 dl kohvikoort (loomulikult sobib ka vahukoor)
- riivjuustu
- oliivõli
- soola-pipart
Kuumuta seeni pannil, kuni vedelik on aurustusnud (maitsesta ka). Lisa sorts oliivõli ning peeneks hakitud sibulad ja suitsusingi tükid ning pruunista kergelt.
Keeda pasta al dente pehmeks. Vahepeal sega kokku koor ja munakollased, lisa riivjuustu (näiteks parmesani, aga sobib ka ükskõik milline muu juust) ja maitsesta soola-pipraga. Sega kurnatud pasta ja seened segamini, vala peale koorekaste, sega läbi ning kuumuta, kuni kaste omandab mõnusa kreemise konsistentsi.
kui ilusad korvitäied!
VastaKustutaOi kui kade ma olen sellise saagi pärast.Meil seda imet juba ei juhtu.
VastaKustuta