Lehed

neljapäev, 24. veebruar 2011

Kahte moodi leivamagustoit

Leivast annab teha erinevaid väga maitsvaid magustoite. Järgnevalt üks retsept, aga kaks valmistamismoodust; samad koostisosad, aga erinevad magustoidud. No mitte väga erinevad siiski :) Sobivad hästi tänasele lauale ;) Kaunist vabariigi aastapäeva kõigile!
Muide, kohe on aru saada, et täna on Eestis vaba päev - kõik alles magavad vist :)

IMGP2651
  • 500 g mascarponet
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • riivleiba
  • moosi
Vahusta mascarpone suhkruga, lisa vanillisuhkruga vahustatud vahukoor, sega läbi. Nüüd on valikuvõimalus:
1) sega mascarponevahu sisse umbes 5 supilusikatäit riivleiba (parem on pigem vähem kui rohkem ;). Serveeri magustoiduklaasidest koos meeldiva moosiga.

IMGP2637

2) moodusta magustoiduklaasi kreemist, riivleivast ja endale meeldivast moosist kihiline magustoit: kõige alla puista riivleiba, siis moosi, siis mascarponevaht, korda sama, kõige peale puista veidi riivleiba.

IMGP2655

4 kommentaari:

  1. Ma ostan Selverist alatihti leivamagustoitu. Nüüd tahan ise ka ära proovida :P Väga kihvt!

    VastaKustuta
  2. Ma ostsin ka kunagi Rimist leivamagustoitu, nimi oli vist tarkuse kreem :P Mulle väga maitses, aga pole enam ammu seda sealt leidnud miskipärast (äkki pole lihtsalt hoolikalt vaadanud :P)

    VastaKustuta
  3. Mul heameel leida siit mascarponevahu retsept, kus ei käi muna sees :) Samas ei saa ma öelda, et seda meeletult otsinud oleksin, lihtsalt mõelnud, et huvitav, kas seda saab ka ilma munata teha ja näed, olemas!
    (mul see kiiks, et kui ma tean, et seal on toores munakollane sees, ei suuda ma seda kreemi/vahtu süüa)

    Lisaks veel, et Sul on väga hea blogi!!

    VastaKustuta
  4. Aitäh, Maarit! Tore, et meeldib :)

    VastaKustuta