Lehed

neljapäev, 18. august 2011

Mandli-ploomikook

Kuigi metsast saab veel hädapärast mustikaidki, siis ploome on vast veidi lihtsam kätte saada. Juurde väike mandlitäidis ja saab hea koogi ka!

Mandli-ploomikook / Almond and plum pie

Põhi:
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 60 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 1 muna
Kate:
  • mandlivõid või frangipane'd ehk mandlikreemi
  • 5-6 suurt ploomi
Mandli-ploomikook / Almond and plum pie

Põhja jaoks sega kuivained, lisa tükeldatud toasoe või ning mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ning sõtku valmis tainas. Kata tainaga 24-26 cm piruka- või koogivorm ja pane külma ootele.
Nüüd lõika ploomid pooleks, eemdalda kivid (kahtlemata on seda kõige parem teha kenasti küpsete ploomidega). Lõika üsna peeneteks sektoriteks. Võta pirukapõhi ja kata see kõigepealt kas mandlivõi või mandlikreemiga, nii et põhi oleks korraliku ühtlase kihiga kaetud. Siis lao põhjale ploomiviilud, kõige peale puista veel mandlikreemi tükikesi.

Mandli-ploomikook / Almond and plum pie

Küpseta umbes 200-kraadises ahjus, kuni põhi on omandanud kena kuldse väljanägemise - 15-20 minutit. Serveeri kas soojalt või jahtunult, näiteks jäätisepalliga. Aga ilma on ka hea :)

Mandli-ploomikook / Almond and plum pie

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar