Lehed

reede, 5. august 2011

Spagetid tomati-mascarpone kastme ja lihapallidega

See on tegelikult juba vana uudis, aga ma olen nüüd ka uhkete pastamasina omanike nimekirjas :) Poe-pasta poole pole vähemalt siiamaani veel tagasi vaadanud. Esimestel katsetustel ei tundunud see taina "õigeks" saamine ja masina kasutamine üldsegi mitte nii lihtne kui kõrvalt vaadates, siis aga meenusid nagu läbi udu Indreku pastapostituste õpetused ja taina korrutamine. Väärt lugemine, mida tasub igatahes enne masinaga lähema isikliku tutvuse tegemist lugeda ;)

Pastamasin

Praeguseks tundub igatahes, et olen saavutanud taina osas teatud stabiilsuse. Alustajatele võin vihjeks öelda, et pehme tainas on igatahes parem kui liiga kõva, sest jahu juurde panna on oluliselt lihtsam kui kõva tainatükki pehmeks sõtkuda :D
Tomati-mascarpone pasta tegemiseks sain idee Kayotic Kithenist.

Spagetid tomati-mascarponekastme ja lihapallidega / Tomato & mascarpone spaghetti with meatballs

Spagetid kahele:
  • 2 muna
  • 2 dl jahu
  • 2 sl oliivõli
Kaste:
  • 1 sibul
  • praadimiseks õli
  • 1 küüslauguküüs
  • 400 g purustatud tomateid
  • soola,pipart
  • basiilikut, punet ja tüümiani
  • näpuotsatäis tšillihelbeid
  • 125 g mascarponet
Lihapallid:
  • 250 g hakkliha
  • 1 väike sibul või pool suuremat
  • riivsaia
  • tšillihelbeid
  • soola-pipart
  • u pool muna
  • praadimiseks tilk õli
Valmista spagetid Pastaka II osa juhiste järgi. Või kasuta parajas koguses poe-spagette.

Kui tainas on pooleks tunniks ootele pandud, on hea aeg alustada lihapallidega. Selleks haki sibul ja lisa see hakklihale. Lisa ka paar lusikatäit riivsaia, maitsesta ning lisa pool muna. Sega ühtlaseks massiks, kas lusika või käte abil. Kuna mass on vaja niikuinii pallikesteks vormida, ei tohiks olla kahju juba varem käed kokku teha ;) Vormi väikesteks lihapallideks ja prae need kuumas õlis kuldpruuniks. Tõsta kastme valmimiseni nt köögipaberiga kaetud taldrikule.

Kastme jaoks haki peenelt sibul, riivi küüslauguküüs. Prae sibul tilga oliivõliga kuldseks, lisa küüslauk ja tomatikonserv, maitsesta soola-pipra ja ürtidega, lisa ka näpuotsatäis tšillihelbeid - viimaste armastus on mul just Bulgaariast külge jäänud. Tšillihelvestega ei tasu kohe kindlasti mitte liialdada, kui ei taha pärast kergekujuliselt tuld pursata :) Aga paar-kolm helvest lisavad just selle õige teravuse. Lase paar minutit haududa ja lisa siis mascarpone. Kuumuta seni, kuni mascarpone on täielikult sulanud. Lisa kastmesse lihapallid.

Keeda pasta vastavalt ettenähtud juhistele törtsu õliga soolvees - värske pasta puhul kulub paar minutit, poe oma puhul tasub jälgida pakil antud aega. Seejärel kurna ja sega kastmega. Serveeri riivitud parmesani ja basiilikulehtedega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar