Lehed

pühapäev, 4. september 2011

Pastakas V: Pasta seente ja sibulaga

Üle pika aja on jutujärg taas Indreku käes ja lugeda saab Pastaka viiendat osa.

Kuuseriisika-sibula pasta / Mushroom & onion pasta

Üle väga pika aja on jälle aeg käes midagi pastaka seeriasse kirjutada. Kahjuks on viimasest postitusest juba  7 kuud möödas, aga õnneks ei ole Dagris ikka veel usku minusse kaotanud.
Seoses läheneva  seeneperioodiga... alustan seda lauset uuesti. Suhteliselt soojad ilmad ja vihmad on Eestisse toonud seeneperioodi. Seda tähistades  on tänase pasta teemaks seened. Mulle on alati meeldinud seened rohke sibulaga ja veel rohkem meeldivad mulle seened rohke sibula ning pastaga. Lisaks kõigele- lihtsuses peitub ilu ehk kui veel lihtsamalt saaks pastat teha, siis oleks selle nimi riis.
Alustuseks sai tehtud kolme inimese jaoks lintnuudleid tüüpretsepti järgi.

Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Seejärel sukeldusin sügavkülmikusse ja leidsin värskete praetud ja külmutatud kukeseente tagant veel viimased eelmise aasta praetud kuuseriisikad, mis nüüd staaritsema hakkasid.

Kolme inimese jaoks kulus:
  • 400ml praetud seenollust antud juhul kuuseriisikas
  • 1 suuremat sorti sibul
  • 3 küüslaugu küünt
  • 1 väiksem paprika
  • 400ml kohvikoort
  • 50g sulatatud juustu
  • Lisaks veel võid, soola, valget pipart.
Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Pärast seente üles sulamist hakkisin need meeldiva suurusega tükkideks. Täiesti vabalt võib seened ka täiesti ühte tükki jätta, kuid siis need ilmselt ei jagune pasta sees eriti ühtlaselt. Mõistlikult väikeste seenetükkide puhul imbuvad seened ilusti sibulamaitsega läbi ja tulemus on minu arust niimoodi veelgi parem.

Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Igatahes pärast liigniiskuse väljakuumutamist ja mõnigast seente pruunistamist võis lisasin seentele tükeldatud sibula ja küüslaugu.

Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Pärast sibula ja pehmeks ja „magusaks“ muutumist lisasin kõigele heale veel tükeldatud paprika.  Ära unusta võid lisada kui pannil olevad asjad põhja kõrbema kipuvad - hea mahlane tulemus nõuab ohvrina või sisaldust.

Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Kui ka paprika on muutunud pehmeks maitsestasin segu valge pipra ja soolaga. Valge pipar just sellepärast, et saada terava järelmaitsega mitte väga tulist sööki. Natukene tuleks see hetk ülesoolata, sest hiljem lisatav koor on tavaliselt mage.

Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Pärast maitsestamist lisasin seenesegule koore, lasin selle õrnalt keema tõusta ja segasin kastme hulka sulatatud juustu. Veel viimane maitsmine ja vajadusel soola või pipra lisamine ning suurepärane kaste ongi valmis. Keeda pasta, sega kaste pastaga kokku ja naudi soojalt.

Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta
Seene-sibula pasta tegemine / The making of mushroom & onion pasta

Mõned korrad olen blogi kuritarvitanud, et Viljandi ja üldisemalt Eesti kaubandust kiruda. Nüüd pean aga tunnistama, et Viljandi poodidesse on ilmunud sügavkülmutatud mitmeviljakuklid. Paar minutit ahjus ja ongi pasta kõrvale väga nauditavad värsked kuklid!

Kuuseriisika-sibula pasta / Mushroom & onion pasta

1 kommentaar: