Üle väga pika aja on jälle aeg käes midagi pastaka seeriasse kirjutada. Kahjuks on viimasest postitusest juba 7 kuud möödas, aga õnneks ei ole Dagris ikka veel usku minusse kaotanud.
Seoses läheneva seeneperioodiga... alustan seda lauset uuesti. Suhteliselt soojad ilmad ja vihmad on Eestisse toonud seeneperioodi. Seda tähistades on tänase pasta teemaks seened. Mulle on alati meeldinud seened rohke sibulaga ja veel rohkem meeldivad mulle seened rohke sibula ning pastaga. Lisaks kõigele- lihtsuses peitub ilu ehk kui veel lihtsamalt saaks pastat teha, siis oleks selle nimi riis.
Alustuseks sai tehtud kolme inimese jaoks lintnuudleid tüüpretsepti järgi.
Seejärel sukeldusin sügavkülmikusse ja leidsin värskete praetud ja külmutatud kukeseente tagant veel viimased eelmise aasta praetud kuuseriisikad, mis nüüd staaritsema hakkasid.
Kolme inimese jaoks kulus:
- 400ml praetud seenollust antud juhul kuuseriisikas
- 1 suuremat sorti sibul
- 3 küüslaugu küünt
- 1 väiksem paprika
- 400ml kohvikoort
- 50g sulatatud juustu
- Lisaks veel võid, soola, valget pipart.
Pärast seente üles sulamist hakkisin need meeldiva suurusega tükkideks. Täiesti vabalt võib seened ka täiesti ühte tükki jätta, kuid siis need ilmselt ei jagune pasta sees eriti ühtlaselt. Mõistlikult väikeste seenetükkide puhul imbuvad seened ilusti sibulamaitsega läbi ja tulemus on minu arust niimoodi veelgi parem.
Igatahes pärast liigniiskuse väljakuumutamist ja mõnigast seente pruunistamist võis lisasin seentele tükeldatud sibula ja küüslaugu.
Pärast sibula ja pehmeks ja „magusaks“ muutumist lisasin kõigele heale veel tükeldatud paprika. Ära unusta võid lisada kui pannil olevad asjad põhja kõrbema kipuvad - hea mahlane tulemus nõuab ohvrina või sisaldust.
Pärast sibula ja pehmeks ja „magusaks“ muutumist lisasin kõigele heale veel tükeldatud paprika. Ära unusta võid lisada kui pannil olevad asjad põhja kõrbema kipuvad - hea mahlane tulemus nõuab ohvrina või sisaldust.
Kui ka paprika on muutunud pehmeks maitsestasin segu valge pipra ja soolaga. Valge pipar just sellepärast, et saada terava järelmaitsega mitte väga tulist sööki. Natukene tuleks see hetk ülesoolata, sest hiljem lisatav koor on tavaliselt mage.
Pärast maitsestamist lisasin seenesegule koore, lasin selle õrnalt keema tõusta ja segasin kastme hulka sulatatud juustu. Veel viimane maitsmine ja vajadusel soola või pipra lisamine ning suurepärane kaste ongi valmis. Keeda pasta, sega kaste pastaga kokku ja naudi soojalt.
Väga isuäratav postitus!
VastaKustuta