Juba homme (21. mail) saab Tartus Tasku keskuses külastada toidublogijate pop-up kohvikut Blogi 2. Minu jaoks toimub üritus kahjuks 4 päeva liiga vara ;), muidu oleksin kindlasti külalisena platsis ja seda õigeaegselt - ehk kell 12 - sest Tallinna kohviku kogemuse järgi ei pruugi head-paremat väga kauaks jätkuda. Nii et kellel võimalus on, ärge jätke seda kasutamata :)
Võimas võileib
teisipäev, 10. mai 2011
Kuna Nami-Namis on parasjagu võileibade kooskokkamine, siis jagan ka oma hea võileiva saladusi :) Hea võileib on alati mõnus ja mahlane, seal vahel on alati vähemalt üht sorti värsket ja hea oleks, kui ka liha. Selline toitev võiku täidab probleemideta lõunasöögi rolli ;)
2 võileiva jaoks läheb vaja:
- 2 röstsaia
- majoneesi
- salatilehti
- juustuviile
- singiviile
- tomati- või kurgiviile
- praemuna
Kõigepealt rösti saiad, siis määri mõlemale viilule peale majoneesi. Kata siis mõlemad viilud salatilehtedega ja edasi tegele ainult ühe viiluga, ladudes sinna juustu-, singi- ja tomativiile. Tomativiiludele raputa maitseks veidi soola-pipart, siis aga kata see kuhi veel ühe praemunaga. Lõpetuseks kata võileib teise juba salatiga kaetud saiaga, suru veidi kokkupoole ja lõika diagonaalis pooleks.
Valge šokolaadiga sidruniküpsised emadepäevaks
pühapäev, 8. mai 2011
Sidrunimaitselised küpsised, millele annab viimase lihvi valge šokolaad. Piltidel näha olevatel küpsistel on sees šokolaaditükid, aga kahtlemata annaks sama hea tulemuse (kui mitte ilusama :), kui küpsised pärast küpsetamist hoopis sulašokolaadiga katta.
Ilusat emadepäeva kõigile emadele!
- 110 g toasooja võid
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- soola
- 1 muna
- 1 sidruni (üsna suure) koor, riivitult
- poole sidruni mahl
- 3 sl kohupiima
- 3-3,5 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 150 g valget šokolaadi, hakitult
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa sool ja klopi hulka üks toasoe muna. Lisa ühe sidruni peenelt riivitud koor, lõika siis sidrun pooleks ja pressi segusse ka poole sidruni mahl. Lisa 3 supilusikatäit kohupiima ning siis eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber, sega segu ühtlaseks. Viimasena lisa šokolaaditükid - teine variant oleks küpsised pealt sulašokolaadiga katta ;) Vormi tainast vorst, mässi see toidukilesse ja pane tunniks ajaks tavalisse külmkappi või 15 minutiks sügavkülma. Kui tainas on tahkunud, lõika see 0,5-1 cm viiludeks, lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 10-15 minutit, olenevalt küpsiste suurusest.
Saiad murakamoosi ja vahukoorega
reede, 6. mai 2011
Üks maru lihtne ja ülimalt maitsev magus amps - röstsai murakamoosi ja vahukoorega. Mis muud kui saiaviilud ahju või rösterisse, moos peale määrida ja törts vahukoort peale. Kaunistuseks sobiks hästi paar mündilehte, mida mul paraku kuskilt võtta polnud.
Sobib hästi alustama pikka nädalavahetust, mis meil siin taaskord algas - alles olid lihavõtted, pole kohe harjunud nii pikalt nädalat vahetama ;) Päev algas üle pika aja päikseliselt, mis on tõesti imekspandav, sest kohalikud ütlesid kohe ära, et 6. mail, jüripäeval (St George's day) - on alati sadanud ja ilmselt sajab nüüdki. Aga võta näpust - pärast nädalaid kestnud kehva ilma on vähemalt täna päike väljas. Ilmselt ülejäänud pool kuud, mil ma veel siin olen, sajab ikka edasi :P
Munavõi karulauguga
kolmapäev, 4. mai 2011
Tänase hommiku võib veel kogemata nädalavhaetuse hommikuga segi ajada, sest tööle peab minema alles kaheks. Seega oli tänasel sombusel hommikul rahulikult aega pikemalt magada, mune keeta, karulauku hakkida ja kohvi keeta. Kohvi keetmise koht on minu puhul ainult õige natuke üle pingutatud, sest "õiget" kohvi ei joo ma peaaegu kunagi ;)
3-4 leiva katmiseks läheb vaja:
- 3 kõvaks keedetud muna
- peotäis hakitud karulauku (u 3 lehte)
- majoneesi
- soola
Koori munad ja loputa külma vee all, et väiksemadki kooretükid maha uhada. Haki munad kahvliga peeneks, lisa karulauk ja majoneesi ja sega läbi. Majoneesi lisa just nii palju, et saavutad meelepärase tekstuuri. Määri leivale ja lase heal maitsta :)
Tellimine:
Postitused (Atom)