Vahusta vahukoor suhkruga. Punasta maasikad ja lõika väiksemateks tükkideks. Murra ka beseeküpsised väiksemaks. Lao kas suurde kaussi või magustoidukaussidesse kihiti maasikaid, beseeküpsiseid ja vahukoort. Kaunista mündilehtedega.
Tainas:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, hapukoor, kohupiim, jahu ja vesi. Sega ühtlaseks ja pane 15 minutiks sügavkülma (või pooleks tunniks tavalisee külmikusse). Jaga tainas kaheks ja üheks kolmandikuks. Rulli suurem tainapall ümmarguseks kettaks ja aseta võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Toesta servad nt küpsetuspaberi ja ubadega ning küpseta 10 minutit 200kraadises ahjus.
Põhi:
Näpi külm või, hapukoor, suhkur ja jahu tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Sega omavahel hapukoor, muna ja suhkrud ning vala põhjale. Eemalda murelitelt kivid. Lao marjad täidisele (soovi korral lisa marjade vahele ka veidi martsipanitükke) ja puista peale mandlilaaste. Küpseta umbes pool tundi.


Põhi:
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga ja sega sisse omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Vala tainas võiga määritud lahtikäiva vormi põhja ja küpseta, kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks ja põhi on omandanud ilusa kuldkollase värvi.
Õhtuti oli meil ka veidi aega linnas kohvikuid uudistada. Tundus, et erinevalt teistest linnadest, on suurem osa Haapsalu kohvikuid pühapäeviti üldse kinni :S Huvitavate lahtiolekuaegade üle kurtsid ka kohalikud ise.





Esimesel hommikul kodus - laupäevane päev oli - tegin banaanipannkooke - jäätise, röstitud mandlite ja lisabanaaniga maitsesid päris head :)