Põhi:
- 6 digestive küpsist
- 30 g sulatatud võid
- 600 g toorjuustu
- 300 g hapukoort
- 200 g suhkrut
- 3 muna
- 1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
- 1 tl mandliekstrakti
- soovi korral sorts amarettot
- 5 tl mandlijahu
- röstitud mandlilaaste
- maasika-toormoosi
Purusta küpsised sõrmede vahel või köögikombainis. Lisa sulatatud või, sega läbi. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja.
Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, vahusta ühekaupa sisse munad. Lisa hapukoor, vanilli- ja mandliekstrakt ning mandlijahu, sega ühtlaseks. Vala segu küpsisepõhjale ning küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 170 kraadi juures 40-50 minutit (et vältida koogi pealt pragunemist, võib küpsetamise ajaks panna ahju ka kausi veega.). Kook peaks küpsetamise lõppedes olema veel kergelt võdisev. Lase juustukoogil esmalt avatud uksega ahjus tund aega jahtuda, täielikult jahtununa pane kook üleöö külmkappi.
Serveerimiseks rösti kuival pannil mandlilaaste, kata nendega kook. Paku juurde maasikakastet.