Ära proovisime lausa kaks retsepti: ühe eile õhtul, kui valmisid nii-öelda proovikuklid, ning teise täna hommikul. Head olid mõlemad, aga kui peaks valima, siis ehk teised olid veidi paremad ? Täidiseks panime mõlematele suhkruga vahustatud 35% rõõska koort, osadele ka moosi ja mureleid.
Kuklid nr 1
- 1 klaas piima
- 30 g pärmi
- 1 tl soola
- 0,5 klaasi suhkrut
- 1 muna
- 0,5 tl kardemoni
- 450-500 g jahu
- 100 g margarini
Kui tainas on kerkinud, vormi kuklid. Meie saime sellest kogusest 25 kuklit. Lase neil plaadi peal veel kerkida ning määri pealt piima või lahtiklopitud munaga. Küpseta umbes 15 minutit, seni kuni kukilid on pealt kuldseks muutunud.
Kuklid nr 2 (retsept Nami-namist)
- 5 dl leiget piima
- 50 g pärmi
- 1 tl soola
- 200 g võid
- 2 muna
- 800 g nisujahu
- 1 tl peenestatud kardemoni
- 3 sl suhkrut
Edasi toimi nagu eelmse retsepti kuklitegagi. Sellest kogusest saime meie umbes 40 kuklit.