Kuna me saime vahepeal seeni, siis no mida muud teha, kui ikka seenepitsat. Saime seda lausa kaks korda teha ja erinevaid pitsapõhjasid katsetada. Praeguse seisuga on pitsapõhjavariante kokku kolm. Esimene ja kõige kergem variant on loomulikult pitsapõhjapulber, aga kuna ise on ikka lahedam teha ja äkki tuleb parem ka, siis siin teile kaks pitsapõhja retsepti.
Pärmitainast pitsapõhi:
- 25 g pärmi
- 2,5 dl vett
- 2 sl oliiviõli
- 0,5 tl soola
- 6-7 dl jahu
Kohev pitsapõhi - retsept väikeste modifikatsioonidega toidutarest.
- 500 g hapukoort
- 6 muna
- 18 sl nisujahu
- 6 tl küpsetuspulbrit
- soola
Katte jaoks praadida õlis hakitud sibulat, küüslauku, hakkliha, lisasime tükeldatud paprika ning hakitud marineeritud ja/või hapukurki. Kastmeks lisada purustatud tomateid ning tomatikastet. Maitsesta meelepäraselt soola, piparde ja näiteks pitsamaitseainega. Kalla segu kas otse tainale või veidi eelküpsetatud põhjale ühtlase kihina. Laota pitsakatte peale veel marineeritud pärlsibulaid. Lisa riivjuust. Küpseta ahjus nii kaua, et põhi valmis saaks.