Beseetaigna põhiretsept:
- 4 munavalget
- 300 g suhkrut
- omal valikul maitseaineid (vaniljesuhkur, kakao, pähklid jne)
Munavalgemass pritsida kondiitripritsiga või tõsta kahe lusika abil ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile ja küpsetada nõrgas kuumuses, alul 110-90 kraadi juures tund aega, vähendades järkjärgult kuumust. Edasi lasta kuivada 50 kraadi juures kokku 3-6 tundi. Vahetevahel peaks avama ahjuust, et küpsistest aurunud niiskus välja pääseks.
Meie nii kannatlikud ei olnud ning lasime beseedel 50 kraadi juures ahjus 2,5 tundi kuivada ning tulemus tuli väga hea. Õige besee jääb seest natukene nätskeks ning on pealt mõnusalt krõbeda koorikuga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar