Küpsisevahetus 2012 - kokkuvõte
neljapäev, 20. detsember 2012
Küpsisevahetus on selleks korraks taas seljataga, aeg teha väike kokkuvõte kõigi vahetajate retseptidega. Seekord oli küpsisevahetuse "motoks", et kõik prooviksid midagi uut, mida varem tehtud pole. Loodetavasti said kõik enda küpsisevaramusse mõne väärt retsepti juurde! Mina igatahes võtan veel enne jõule mõned küpsisevahetuse retseptid ette, et need ka jõuluvana kingikotti jõuaksid :)
Retseptide juurde jõudmiseks kliki pildil!
Mitmetest blogidest jäi silma, et osad ei ole veel kõiki küpsisepakke kätte saanud. Mõndadest postisegadustest olen teadlik, mõndadest mitte. Kes lähimate päevade jooksul ikka veel pakki kätte ei saa, võtke minuga, palun, ühendust!
Retseptide juurde jõudmiseks kliki pildil!
Mitmetest blogidest jäi silma, et osad ei ole veel kõiki küpsisepakke kätte saanud. Mõndadest postisegadustest olen teadlik, mõndadest mitte. Kes lähimate päevade jooksul ikka veel pakki kätte ei saa, võtke minuga, palun, ühendust!
Baci di Dama küpsised
esmaspäev, 17. detsember 2012
Kas teate, kui tore on pakke saada? No ikka päris-päris tore. Kui juba tuleb sõnum, mis algab "Teile on....", siis hakkab süda kiiremini lööma. Nii tore! Praeguseks olen saanud juba kahel küpsisepakikesel järel käia, aga praegu, kui ma seda postitust kirjutan ei ole veel ka 17. detsember, nii et üks rõõmustav sõnum peaks veel mu poole teel olema :) Paratamatult paneb mõtlema, et tahaks ka ilma sellise aktsioonita vahepeal pakke saada ja saata - sest ka saatmine ise on omamoodi mõnus tegemine.
Kõik algab küpsiste välja valimisest, mis juba iseenesest on äärmiselt keeruline protsess. Sest et selliseks puhuks tahaks ikka mingeid eriti häid küpsiseid teha. Ja mitte ainult häid, midagi põnevat, midagi mitte tavalist, midagi teistsugust. Ja selle kõige juures on veel loomulikult vaja, et nad hästi transporti taluksid :) Minul jäid seekord sõelale neiumusid - daami suudlused - Baci di Dama küpsised. Silma jäid need David Lebovitzi blogist. Ma polnud neid nimelt varem söönud, veel vähem teinud. Esmakordsel tutvumisel tundusid natuke nagu teistsugused, nii et ei osanud õieti ei seisu- ega istekohta võtta. Samas niivõrd kerged, õhulised ja muredad... Suussulavad! Mmm!
Baci di Dama ehk daami suudluse küpsised on pärit Itaaliast, Piedmont'i piirkonnast. Mõndade andmete järgi on küpsiste sünniaastaks 1893, ja -kohaks Tortona Pasticceria Zanotti. Kaks ümarat küpsist, mis on ühendatud tilga tumeda šokolaadiga moodustavad hõrgu suutäie.
2 plaaditäie küpsiste jaoks on vaja:
Sulata šokolaad veevannil. Pane natuke sulašokolaadi ühele küpsisele ja suru see teisega kokku, pane restile tahkuma.
Kõik algab küpsiste välja valimisest, mis juba iseenesest on äärmiselt keeruline protsess. Sest et selliseks puhuks tahaks ikka mingeid eriti häid küpsiseid teha. Ja mitte ainult häid, midagi põnevat, midagi mitte tavalist, midagi teistsugust. Ja selle kõige juures on veel loomulikult vaja, et nad hästi transporti taluksid :) Minul jäid seekord sõelale neiumusid - daami suudlused - Baci di Dama küpsised. Silma jäid need David Lebovitzi blogist. Ma polnud neid nimelt varem söönud, veel vähem teinud. Esmakordsel tutvumisel tundusid natuke nagu teistsugused, nii et ei osanud õieti ei seisu- ega istekohta võtta. Samas niivõrd kerged, õhulised ja muredad... Suussulavad! Mmm!
Baci di Dama ehk daami suudluse küpsised on pärit Itaaliast, Piedmont'i piirkonnast. Mõndade andmete järgi on küpsiste sünniaastaks 1893, ja -kohaks Tortona Pasticceria Zanotti. Kaks ümarat küpsist, mis on ühendatud tilga tumeda šokolaadiga moodustavad hõrgu suutäie.
2 plaaditäie küpsiste jaoks on vaja:
- 200 g jahvatatud mandleid / sarapuupähkleid
- 200 g riisijahu
- 140 g võid, toasoojalt
- 140 g suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 100 g tumedat šokolaadi
Sulata šokolaad veevannil. Pane natuke sulašokolaadi ühele küpsisele ja suru see teisega kokku, pane restile tahkuma.
Tellimine:
Postitused (Atom)