Kõik algab küpsiste välja valimisest, mis juba iseenesest on äärmiselt keeruline protsess. Sest et selliseks puhuks tahaks ikka mingeid eriti häid küpsiseid teha. Ja mitte ainult häid, midagi põnevat, midagi mitte tavalist, midagi teistsugust. Ja selle kõige juures on veel loomulikult vaja, et nad hästi transporti taluksid :) Minul jäid seekord sõelale neiumusid - daami suudlused - Baci di Dama küpsised. Silma jäid need David Lebovitzi blogist. Ma polnud neid nimelt varem söönud, veel vähem teinud. Esmakordsel tutvumisel tundusid natuke nagu teistsugused, nii et ei osanud õieti ei seisu- ega istekohta võtta. Samas niivõrd kerged, õhulised ja muredad... Suussulavad! Mmm!
Baci di Dama ehk daami suudluse küpsised on pärit Itaaliast, Piedmont'i piirkonnast. Mõndade andmete järgi on küpsiste sünniaastaks 1893, ja -kohaks Tortona Pasticceria Zanotti. Kaks ümarat küpsist, mis on ühendatud tilga tumeda šokolaadiga moodustavad hõrgu suutäie.
2 plaaditäie küpsiste jaoks on vaja:
- 200 g jahvatatud mandleid / sarapuupähkleid
- 200 g riisijahu
- 140 g võid, toasoojalt
- 140 g suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 100 g tumedat šokolaadi
Sulata šokolaad veevannil. Pane natuke sulašokolaadi ühele küpsisele ja suru see teisega kokku, pane restile tahkuma.
Viimane pilt on väga kaunis ja pidulik :)
VastaKustutaAitäh! hästi maitsvad küpsised! nii muredad ja pähklised. Arvan,et polegi varem midagi riisijahuga tehtut söönud.
VastaKustutaKas riisijahu oleks võimalik mõne muu jahuga asendada?
VastaKustutaPole kunagi riisijahust midagi söönud, ei oska ettegi kujuta mis effekti see annab.
Riisijahu võib asendada ka tavapärase nisujahuga :) Rääkides, mis efekti riisijahu annab, siis hr Lebovitz kirjutab oma blogis järgmist: "However rice flour gives the cookies a delightful crispness and I think when you taste these, you’ll find yourself stocking rice flour in your pantry."
VastaKustuta