Mustikad on ühed neist marjadest, mida ma endale talveks sügavkülma kogun. Kõige paremad muidugi enda kätega korjatuna, siis on marjad ilusti terved, mitte ei pea moosi karpi panema ;) Tavaliselt korjan otse külmutuskarpi.
Kusjuures mustikaid leiab metsast veel praegugi, kuigi paljudelt metsaalustelt leiab ainult tühjad mustikavarred - kombainiga korjates on juba puhas vuuk tehtud :P Korjamisest saab mõneks ajaks mälestuseks sinised käed ja heal juhul ka keele :)
Need muffinid on juba paaril korral testitud ja heaks kiidetud. Mustikad teevad muffinid mõnusalt mahlaseks, aga eriti head (ja ilusad) on need muidugi toorjuustukreemiga.
12 muffini jaoks on vaja:
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 sl hapukoort
- 3 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid
- 100-125 g mustikaid
- 100 g valget šokolaadi, hakitult
Toorjuustukreem:
- 150 g toorjuustu
- 1 tl vanillisuhkrut
- maitse järgi tuhksuhkrut
Peale:
- mustikaid
- tuhksuhkrut
Vahusta kaks muna suhkrutega. Sulata või ja jäta jahtuma. Lisa munadele 3-4 supilusikatäit hapukoort, mikserda aeglasel kiirusel ühtlaseks. Lisa kõigepealt pool jahust ja sega ühtlaseks. Sega juurde jahtunud või ja ülejäänud jahu, mikserda ühtlaseks. Sega ettevaatlikult sisse u 100 g mustikaid ja sama palju hakitud valget šokolaadi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit - muffinisse torgatud puutikk peaks jääma puhtaks. Eemalda valmis muffinid pannilt ja jäta restile jahtuma.
Kui muffinid on jahtunud, pane kaussi toasoe toorjuust, lisa suhkrud ja vahusta kas miksriga kenaks õhuliseks kreemiks. Sama saab vabalt teha ka lusikaga segades :) Kata muffinid kreemiga, puista peale terveid mustikaid.
Perfektsete muffinite jaoks sõelu veel peale tuhksuhkrut.