Lehed

Daring Bakers: küpsisetordi trühvlid

teisipäev, 6. september 2011

Augustikuu Daring Bakers ülesanne oli teha trühvleid ja rangelt soovitatav oli neid teha šokolaadiga. Nagu kõik nüüd kindlasti aru saavad, pean ma häbiga tunnistama, et olen selle postitusega üsna lootusetult hiljaks jäänud... No ei olnud trühvli-tuju kui nii võib öelda. Või ei olnud šokolaadiga mässamise tuju. Või ei olnud kumbagi, sest tegelikult - kui jutt käib trühvlitest, pole ju ühte teiseta.

Küpsisetordi trühvlid / Biscuit cake candies

Lõpuks ma nad siiski valmis meisterdasin. Kahte sorti, nagu nõutud oli, kuigi kui nüüd päris aus olla, siis päris A-d ma selle ülesande eest küll ei saaks ;)

Küpsisetordi trühvlid / Biscuit cake candies

Trühvlid valmisid küpsistest, toorjuustust ja suhkrust. Katteks pähklitükkidega šokolaad, sest just seda oli parasjagu käepärast. Pähklitükid lisavad siinkohal just seda vajalikku krõmpsu, sest küpsisetort ei ole ju teatavasti väga krõbe. Aga just küpsisetorti see sisu meenutas. Kahte sorti trühvlid tulenesid erinevatest küpsistest - kasutasin kondenspiima- ja kakaomaitselisi küpsiseid (Selga).

Küpsisetordi trühvlid / Biscuit cake candies

Ära kulutasin 200 g toorjuustu (ühe "sordi" peale siis 100g). Küpsiseid kulus mõlemast pakist veidi üle poole. Kõigepealt siis purustasin küpsised, siis lisasin toasooja toorjuustu ja maitse järgi suhkrut. Segasin kõik kenasti ühtlaseks, vormisin toidukile vahel "vorstiks" ja panin järgmise päevani külmkappi.

Küpsisetordi trühvlid / Biscuit cake candies

Järgmisel päeval sulatasin 300 g šokolaadi. Siinkohal peaks ka šokolaadi tempereerima, selle toimingu juhendi võib leida siit. Lõikasin oma küpsisetordikesed ketasteks ja katsin igast küljest šokolaadiga, puistasin peale küpsisepuru, et oleks kerge heleda sisuga trühvleid tumedatest eristada ja jätsin tahkuma.

Küpsisetordi trühvlid / Biscuit cake candies

5 kommentaari:

  1. Suur aitäh selle retsepti eest! Tahan kindlasti ära proovida! :)

    VastaKustuta
  2. tere.
    viitasid oma loos viitega šokolaadi tempereerimisele kuid kahjuks on see inglisekeelne.seega minule sellest kül abi ei olnud.
    trüflite tegemiseks aga jälle hea idee.tänud.

    VastaKustuta
  3. Väga head , aitähh suurepärase retsepti eest ! Muide hästi laheda maitse annab ka see, kui panna 200g (pähkli)piimašokolaadi ja 100g tumedat (pähkli)šokolaadi katteks, hästi kifti maitsenüansi annab, soovitan proovida =)

    VastaKustuta
  4. Tore, et maitsesid :)

    Paraku on šokolaadi tempereerimist käsitlevad põhjalikumad materjalid tihtipeale ingliskeelsed. Siiski leiab ka eeestikeelseid lühikokkuvõtteid, kui otsida :)

    VastaKustuta
  5. väga-väga maitsvad trühvlid tulid!!! Terve õhtu käidi külmkapi kallal trühvleid nosimas! Soovitan soojalt, imemaitsvad :)

    VastaKustuta