Lehed

Kiired kurgid

kolmapäev, 24. august 2011

Paras aeg kiirelt väiksed kurgid teha, hapukurgihooaeg või nii :P Tegin neid just täna ja maitsvad kurgid olid valmis juba paari-kolme tunniga. Lõikasin muidugi suurema osa kurke enne viiludeks valmis ka, et mõnusam süüa oleks ja kiiremini valmis saaks. Tervete kurkidega läheb ikka veidi kauem aega.

Kiired kurgid

Vaja läheb:
  • 1-2 kg kurke
  • 1 l vett
  • 1,5 sl soola
  • 1,5 sl suhkurt
  • 1,5 sl toiduäädikat
  • punt tilli
  • 2 küüslauguküünt
Pane vesi potiga tulele, lisa suhkur ja sool. Lase keema, lisa äädikas ja eemalda tulelt. Vala marinaad kurkidele, millele on lisatud tilli ja pooleks lõigatud küüslauguküüned. Jäta toatemperatuurile seisma.

Kiired kurgid

Retsept sai võetud Namist, kurke oli mul umbes 1 kg, aga marinaadi tegin ikka sama palju kui seal ette nähtud. Täpselt kulus kõik ära :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar