Lehed

Banaanikook - Cuca de banana da „vo Mirette“

reede, 18. märts 2011

See kook jäi mulle juba ammu-ammu Juci blogist What a wonderful world! silma. Kust ja kuidas retsept saadud on, loe ise siit. Mina vaid vähendasin koguseid poole võrra, sest mulle tundus, et siinne vorm (mis tegelikult on mingi vana pann hoopis ;) pole nii suur. See oli õige otsus.

Banaanikook / Banana cake

Kasutasin 4 banaani, mille lõikasin kolmeks, banaanid olid juba mõnda aega tagasi turult ostetud ja ootasid siin omajagu aega valmimist, et siis koogiks saada - ühel teisipäeval see siis lõpuks juhtuski. Sellegipoolest tundus mulle, et oleksin võinud veel julgelt neid kauem hoida, sest banaanid päris taina sisse ei sulanud, aga mulle see meeldiski - küpsetatud banaanid on ju nii maitsvad, eriti sellise mõnusa karamellise kihi all nagu need olid:)

Banaanikook / Banana cake
Banaanikook / Banana cake

Vaja läheb:
  • 2 munakollast
  • 75 g võid, toasooja
  • 1/4 tl soola
  • 1 klaas suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 sl kuivpärmi
  • 0,5 klaasi piima
  • 1,5 klaasi jahu
  • 2 munavalget
  • 4 suurt banaani (vähemalt)
  • + kaneeli ja suhkrut peale puistamiseks
Klopi munakollased suhkrute ja soolaga lahti. Lisa sooja pehme või tükid ja hõõru puulusikaga ühtlaseks.

Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake

Lahusta soojas piimas pärm. Nüüd lisa muna-või segusse vaheldumisi piima ja jahu, vispelda ühtlaseks. Lisa munavalged ja sega kuni saad ühtlase taina.
Lõika banaanid pikkupidi pooleks või kolmeks, olenevalt palju banaane kasutada on. Oluline, et kogu koogi pind saaks üsna ühtlaselt banaanidega kaetud, et keegi ilma ei jääks.

Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake

Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga, laota peale pooled banaanid, puista need üle suhkru ja kaneeliga.

Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake

Vala peale tainas ja kata taas banaanide ja kaneeli-suhkru puistega.

Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake Banaanikoogi tegemine / Making of banana cake

Küpseta u 190-kraadises ahjus 45-50 minutit. Hoidke silm peal ja tundke oma ahju, siis ei lähe kook ka pealt nii tumedaks nagu mul, kes ma tahtsin ahju erinevate režiimidega tutvuda ;)

Banaanikook / Banana cake Banaanikook / Banana cake

10 kommentaari:

  1. Ütle palun, mis on sinu lemmik kook. Ma ei tea, mida oma sünnipäeval külalistele serveerida.. Äkki seda kooki? :) Tundub, et ei ole raske valmistada.

    VastaKustuta
  2. Oh, see on küll üks raske ülesanne :) Nii palju kui ma ka seda küsimust oma peas ei veeretaks, ei suuda ma ikkagi oma lemmikkooki nimetada.
    Enda sünnipäevaks teeks ehk pigem mõne šokolaadi- või näiteks toorjuustutordi. Esimesena kargavad pähe Mustametsa tort ja ilma jahuta šokolaaditort, kumbagi pole keeruline valmistada, aga maitsevad head ja näevad ka üsna pidulikud välja :)
    Loodan, et leiad sobiva tordi, mida külalistele pakkuda :)

    VastaKustuta
  3. Tundub väga põnev banaanikook olevat!

    VastaKustuta
  4. Mina hääletan kahel käel ilma jahuta šokolaaditordi poolt!

    R.

    VastaKustuta
  5. Mina olen ka seda kooki Juci blogist teinud, väga meeldis :)

    VastaKustuta
  6. Hei. :) Mõtlesin ka seda kooki proovida teha.. kas 24cm läbimõõduga vorm on paraja suurusega?

    Kerli

    VastaKustuta
  7. Kerli, ma usun, et 24 cm diameetriga vorm sobib küll :)

    VastaKustuta
  8. Väga ilus näeb see vanaema Mirette kook Sul välja. Nii tore, et maitses. Kujutan ette, et Mirette oleks väga uhke, kui ta teaks, kui mitu toiduhuvilist siin kaugel kaugel Eestis tema kooki on valmistanud - peaks kirjutama talle! :)

    VastaKustuta
  9. minule meeldis see kook ka :) hästi hästi maitsev oli
    peaksi veel tegema

    VastaKustuta
  10. Väga ahvatlev kook ja mõnus tegemisõpetus juures. Pikk pai kevade alguse ja tubli blogi pidamise eest ka minu poolt: http://www.tassike.ee/2011/03/tunnustus-the-gorgeous-blogger/ :)

    VastaKustuta